Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 5 t/m zondag 6 juni 2010    Evangelie van 2010-06-05
begintijd12:00 uur
eindtijd16:30 uur
 titelIconenexpositie Hüsstege Iconen
beschrijving

Op zaterdag en zondag 5 en 6 juni 2010 houdt Hüsstege Iconen een expositie in ontmoetingscentrum 't Plein, Tongerloplein1 te Udenhout.

In deze meimaand nodigen wij u van harte uit voor onze jaarlijkse zomer-expositie op 5 en 6 juni a.s. in ontmoetingscentrum 't Plein, Tongerloplein 1 te Udenhout. Dit jaar hebben wij speciaal voor u een combinatie van oude en hedendaagse iconen gemaakt uit ons eigen atelier en uit de verzameling van andere iconenliefhebbers. Een combinatie die u zowel ontroert als uitdaagt. Met deze expositie nemen wij u graag mee naar die andere wereld van iconen met hun speciale boodschap voor onze wereld, voor ons leven. Gaande langs de iconen afkomstig uit verschillende tijdsperioden en plaatsen openbaren zij ieder op hun eigen wijze Gods schoonheid die niet gebonden is aan tijd en plaats. Hun traditie gaat door ook hier en nu.

Wonderen en bewonderen
Voor een orthodoxe gelovige is iedere icoon wonderbaar en gaat de bewondering die zij het toedragen verder dan alleen de artistieke, culturele of financiële motivatie. De geestelijke waarde waarin zij bemiddelen en troost of genezing brengen overstijgt dit op een voor hen reële wijze. Over de hele wereld vinden we getuigenissen van wonderbare iconen waarvoor men gebeden heeft en waarvan geurige olie vloeit. Verhalen van wonderen waarvoor de afgebeelde heiligen bemiddelen en onze voorsprekers blijken bij God. Verhalen van iconen van Christus die niet door mensenhanden gemaakt zijn, maar op onverklaarbare wijze zijn afgedrukt. Zij beelden Zijn Mysterie uit en staan den dienste van onze relatie met Hem.

Niet door mensenhanden gemaakte icoon
Deze niet door mensenhanden gemaakte icoon mag dan ook op deze expositie niet ontbreken. Dit weekend staat een nieuwe icoon centraal die terug gaat op de wonderbare oer-icoon van Christus die overal in onze geschiedenis opduikt en zijn sporen nalaat. Wij stellen u graag in de gelegenheid bij deze icoon te verwijlen, een kaarsje op te steken en Gods gunsten te ontvangen. God die steeds antwoord geeft en tegenwoordig is. Als geliefd relatiegeschenk zijn er iconen van kleiner formaat te verkrijgen samen met verschillende antieke en nieuwe reis-iconen. Er zijn mooie ansichtkaarten en andere aan iconen verwante artikelen te verkrijgen. Het ontmoetingscentrum biedt u een prachtige gelegenheid om uw familie, vrienden en andere liefhebbers van iconen te trakteren op een ontroerende en uitdagende middag.

De openingstijden zijn zaterdag 5 juni en zondag 6 juni van 12:00 tot 16:30 uur. Van harte welkom en wij leiden u graag rond in de ruime en sfeervolle zaal.

info

(040) 84 23 652
www.iconen.nl

locatieOntmoetingscentrum 't Plein, Tongerloplein1
plaatsUdenhout (Noord-Brabant)
postcode50
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl