Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie processie
processie
wanneerzondag 6 juni 2010    Evangelie van 2010-06-06
begintijd09:00 uur
 titelSacramentsprocessie Herwen en Aerdt
beschrijving

Na ruim 40 jaar wordt een oude traditie in ere hersteld. De Rooms Katholieke geloofsgemeenschap St. Martinus Herwen en Aerdt organiseert 6 juni een sacramentsprocessie.

“Er worden kosten nog moeite gespaard om hier een feestelijke viering van te maken. Alle vrijwilligers van de geloofsgemeenschap werken hieraan mee. De viering wordt samengesteld, de kerk wordt versierd, de Mariakapel op het kerkhof is helemaal opgeknapt, de vlaggen worden gewassen, de vlaggenstokken geschilderd en er wordt onderweg nog een 2de rustaltaar geplaatst. Alle drie de koren van de geloofsgemeenschap zijn van de partij en hebben extra gerepeteerd om goed voor de dag te komen”, laat woordvoerder Freek Jansen namens het bestuur geloofsgemeenschap St.Martinus Herwen en Aerdt weten.

Het college van Burgemeester en Wethouders hebben hun medewerking toegezegd en ook de drumfanfare en de schutterij van Aerdt is aanwezig.
De processie loopt vanuit de kerk, linksaf de Keurbeek op, rechtsaf de Kromme Keurbeek in en vervolgens via het Kosterijpad terug naar de kerk. Na de viering is er in de kerk gelegenheid om onder het genot van koffie en cake nog even na te praten over deze viering. Indien alles verloopt zoals gepland en er voldoende publieke belangstelling is, dan is de geloofsgemeenschap zeker van plan om de processie jaarlijks te organiseren.

Tijdstip en plaats
Zondag 6 juni om 9.00 uur.
St. Martinuskerk Keurbeek 9, 6914AE Herwen.
Na de processie is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een kopje koffie.

info

(0316) 24 73 20
(0316) 54 19 93
herwen-aerdt@sint-willibrordusparochie.nl
www.sint-willibrordusparochie.nl/index.php?pg=herwen_aerdt

locatieSint Martinus, Keurbeek 9
plaatsHerwen en Aerdt (Gelderland)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl