Vandaag is donderdag 17 oktober  

categorie categorie Reis
reis
Bisdom Haarlem-Amsterdam
(B Haarlem)

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Website

Postbus 1053
2001 BB Haarlem

Leidsevaart 146
2014 HE  Haarlem

tel (023) 5112 600
fax (023) 5112 629

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 4 t/m zaterdag 10 juli 2010    Evangelie van 2010-07-04
 titelBootcamp 2010 - 18-23 jaar
beschrijving

Bootcamp 2010: Beter weten wat je wilt

Ben jij tussen de 18 en 23 jaar? Zin in een fysieke, mentale en spirituele uitdaging van 6 dagen in het klooster (gastenhuis)? Tijdens dit bootcamp gaan we op zoek naar je eigen missie in je leven, je talenten, je valkuilen, doorzettingsvermogen, ontwikkelen van discipline en jouw inspiratiebron.

Kortom een week vol sport, enthousiaste begeleiding, in een modern klooster, fun, 15 andere jongeren, spiritualiteit, film, geloof en wetenschap, styling, en nog veel meer. Ben jij er bij van 4 tot en met 10 juli?

Het programma heeft als hoofdpunten: jezelf leren kennen, discipline, sport, stilte, ontspanning, vrienden maken! Iedereen tussen de 18 en de 23 jaar is welkom, maar de plaatsen zijn beperkt. Dit jaar is er plek voor 16 personen. Het is een intensief programma van 6 dagen, voor iedereen die bezig wil zijn met zijn/haar eigen toekomst. Voor iedereen die een beetje sportief is, geinteresseerd is in zichzelf en anderen, of behoefte heeft aan een beetje discipline in het (studenten)leven. Een belangrijke doel tijdens deze week is het ontdekken en ontwikkelen van je eigen missie en visie. Door dit te ontdekken kun je beter keuzes maken die echt bij jou passen.

Kortom het is een week lang inspirerende mensen ontmoeten en bezig gaan met het ontdekken van je eigen missie en visie! Dit alles vindt plaats in het klooster (gastenhuis) van het Heiligdom in Heiloo.

Programma
Je gaat vijf dagen met maximaal vijftien andere leeftijdgenoten (tussen 18 en 23 jaar) logeren in een modern klooster (zie ook www.olvternood.nl). Je wekker gaat die vijf dagen om 6.00 uur, en je begint je dag met een sportprogramma in Full of Life, een prima fitness centrum dichtbij het Klooster. Waarom 6.00 uur? Om je vijf dagen discipline aan te leren. Waarom sport? Omdat sport in de ochtend energie geeft en je brains beter laat werken.

Na de sport kort douchen, dan doen we mee met het ochtendgebed in het klooster, ontbijten we en gaan we aan de slag met het dagprogramma, dat elke dag een ander thema heeft.

infopunten

  • De week begint zondagmiddag 4 juli om 16.00 uur met een kennismakingsprogramma.
  • Na het middageten gaan we iedere dag een uur houthakken in het grote park naast het Klooster. Het hout wordt verkocht om te stoken. Van de opbrengst worden schooltjes in de Filipijnen bekostigd. Je werkt deze week dus ook mee aan een goed doel!
  • Om je te helpen je gedachten goed onder woorden te brengen delen we je in bij drie anderen. In je basisgroep zorg je voor elkaar, kun je zeggen wat je van alles vindt, voelt en denkt. Iedere basisgroep heeft een vaste begeleider.
  • Je slaapt in een slaapzaal met goede bedden. Je hebt een eigen home met de groep in het klooster. Het klooster is modern, dat wil zeggen: net nieuw verbouwd, gastvrij, er wordt gelachen en ook lekker gegeten. Het is wel een klooster dus: je kunt er God ervaren! Je ziet zusters (in blauwe zusterkleding) die regelmatig in de kapel bidden. Naast het klooster ligt een bedevaartsoord met kerken erop en een groot park. Daar komen veel mensen naar toe.
  • Meedoen kost 275 euro. Als je dat echt bezwaarlijk voor je is, kun je dat tegen Maurice zeggen. Hij regelt dan wel iets met je.
  • Maurice Lagemaat is je coach: met hem heb je een kennismakingsgesprek en je kunt bij hem de hele week terecht.
  • Rector Matthieu Wagemaker is de priester (pastoor) in huis. Hij is je gastheer.

Aanmelden kan tot 26 mei.

info

Maurice Lagemaat
(072) 505 12 88
maurice@olvternood.nl
www.bootcampinklooster.nl

organisatieBisdom Haarlem-Amsterdam
locatieGastenhuis van het Julianaklooster, Hoogeweg 65
plaatsHeiloo (Noord-Holland)
postcode18
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl