Vandaag is vrijdag 12 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 30 mei 2010    Evangelie van 2010-05-30
(Heilige Drieëenheid)
begintijd14:00 uur
 titelSpeciaal muziekprogramma St. Willibrordkerk
beschrijving
Datum: Zondag 30 mei 2010
Locatie: St. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht
Wat: Zondagmiddagconcert
Tijd: 14:00 uur
Entree: Gratis, collecte na afloop
Website: www.sintwillibrorduskerk.nl & www.vredevanutrecht.nl

Georg Friedrich Händel : ‘the Utrecht Te Deum (1713)’
Uitgevoerd door het Collegium Utrecht Te Deum koor o.l.v. dirigent Willeke Smits - den Hertog en Bas Groenewoud (orgel).

Het Collegium Utrecht Te Deum koor bestaat uit leden uit de koren Ab Novembris (Utrecht) aangevuld met leden van het koor Tiramisu (Rotterdam) en de cantorij van de St Laurenskerk (Rotterdam). Bas Groenewoud is de vaste organist van de St. Willibrordkerk.

Georg Friedrich Händel (1685 – 1759) was een Engelse barokcomponist van Duitse afkomst. Het door hem ter gelegenheid van de Vrede van Utrecht gecomponeerde ‘Te Deum (1713)’ bracht hem roem. Samen met Johann Sebastian Bach, die in hetzelfde jaar (1685) werd geboren, wordt Händel als een van de grootste componisten van zijn tijd gezien.

Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Vrede van Utrecht in samenwerking met Stichting Ondersteuningsfonds St. Willibrordkerk.

Het meerjarig programma 'Vrede van Utrecht' (www.vredevanutrecht.nl) is een gezamenlijk initiatief van de gemeente en de provincie Utrecht. De uitvoering is in handen van de Stichting Vrede van Utrecht. Aanleiding is de historische Vrede van Utrecht, waarmee in 1713 een einde kwam aan anderhalve eeuw oorlog. Utrecht was een jaar lang gastheer voor onderhandelaars uit heel Europa. Gemeente en provincie willen in 2013 een grootschalige viering van 300 jaar Vrede van Utrecht organiseren die landelijk en internationaal de aandacht trekt.

info

www.sintwillibrorduskerk.nl
www.vredevanutrecht.nl

locatieWillibrordkerk, Minrebroederstraat 21
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl