Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneervrijdag 28 mei 2010    Evangelie van 2010-05-28
begintijd20:00 uur
 titelSpeciaal muziekprogramma St. Willibrordkerk
beschrijving

Eindexamen Koordirectie Rutger Mauritz:
Het Hooglied’ jij bent mooi, mijn vriendin;
Werken van Da Vittoria, Melchior Franck, Monteverdi en Striggio

Koren: Capella Augustini & Collegium Mvsicvm

Solisten en dirigent:

  • Kitty de Geus, sopraan
  • Bettina Elzas, sopraan
  • Merel van Schie, alt
  • Sigurd van Lommel, countertenor
  • Guido Groenland, tenor
  • Rik van de Rijdt, tenor
  • Coert van den Berg, bas
  • Michael van Ekeren, bas
  • Rutger Mauritz, dirigent

Op Vrijdagavond 28 mei 2010 is er in de Willibrordkerk in Utrecht een bijzonder concert, in het kader van het eindexamen koordirectie door Rutger Mauritz. Onder de titel: ‘Jij bent mooi, mijn vriendin’ zullen koorwerken gerelateerd aan het Hooglied uitgevoerd worden. Aan dit concert werkt het koor Capella Augustini mee, versterkt door een groot aantal zangers. Het geheel wordt ondersteund door een compleet orkest op historische instrumenten en acht vocale solisten.

Programma
Een echte ‘ear & eye catcher’ op dit concert is het prachtige ‘Magnificat’ afkomstig uit de Maria Vespers 1610 (400 jaar geleden geschreven!) van Claudio Monteverdi.
Verder klinken er koorwerken van Tomas Luis da Victoria, Melchior Franck, Pablo Casals, Daan Manneke en Ludo Claesen.
Ook klinkt het overweldigende motet Ecce beatam lucem - voor 40 afzonderlijke koorstemmen - van Allesandro Striggio. Feitelijk bestaat dit koorwerk uit vijf koren die ieder acht stemmen tellen. Dit ‘Coro Spezati-werk’ heeft veel echo- en verdubbelingseffecten wat tot sensationele klanken leidt. De akoestiek van de Willibrordkerk leent zich uitstekend voor deze muziek.

Capella Augustini (Utrecht) is opgericht als vocaal ensemble met een liturgische functie en was aanvankelijk verbonden aan de St. Augustinuskerk te Utrecht. Sinds 2008 is Capella Augustini als zelfstandig koor op projectbasis verdergegaan. Het repertoire van Capella Augustini is veelomvattend, van oude meesters tot moderne componisten.

Rutger Mauritz (1980) heeft koordirectie en kerkmuziek gestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en aan het Conservatorium Maastricht. In Nederland is hij enkele jaren werkzaam geweest als dirigent en cantor van diverse kerk- en kamerkoren. Rutger is artistiek leider van Capella Augustini en daarnaast werkzaam als repetitor bij Bach Chor Trier (D).Als zanger is hij werkzaam bij het Kölner Kammerchor en KammerChor Saarbrücken. Tijdens het concert zullen opnamen worden gemaakt door de IKON voor het radio programma Musica Religiosa op Radio 5.

info

www.sintwillibrorduskerk.nl

locatieWillibrordkerk, Minrebroederstraat 21
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl