Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 22 mei 2010    Evangelie van 2010-05-22
 titelPinksterspektakel De Vuurdoop
beschrijving

Mgr.  A.H.van Luyn s.d.b., bisschop van Rotterdam, ontvangt zaterdag 22 mei a.s. bijna 1400 jongeren tussen de twaalf en veertien jaar voor het pinksterspektakel De Vuurdoop. De jongeren hebben het afgelopen jaar in de eigen parochie het H. Vormsel ontvangen (het sacrament van de H. Geest) en komen nu samen in de kathedraal voor een groots spektakel.  Centraal staan dit jaar de werken van Bartmhartigheid.

De opening is sensationeel: een vuuract door Vuurtheater Big Bang. Daarna gaan de jongeren de toren beklimmen of duiken ze de gewelven in voor een spannende ontmoeting met het spook van de kathedraal. Ook gaan ze in gesprek met vertegenwoordigers van Warchild, Youth for Christ (Linda de Graaf), Oikos (Suhail Tafur), een medewerkster bij de Voedselbank Rijswijk (pastoraal werkster Ingrid van der Aart) en een vrijwilliger bij het Vluchtelingenwerk (Paul Bergmans). Centraal thema bij dit programma-onderdeel wordt gevormd door de werken van Barmhartigheid

Dit jaar treedt de theatergroep Lawine voor het eerst op bij de Vuurdoop. Zij hebben in vorige jaren veel succes gehad bij de Bavodagen (de bijeenkomst van de vormelingen in bisdom Haarlem-Amsterdam).  De muzikale omlijsting is in handen van de Miracle City Singers, die met hun swingende muziek zorgen voor groot enthousiasme bij de jongeren.

Het thema ‘De werken van Barmhartigheid’ staat ook centraal in de jaarlijkse collagewedstrijd. Bijna 30 parochies hebben een collage ingestuurd. Tijdens de Vuurdoop worden de prijswinnaar en de eervolle vermelding bekend gemaakt.

Het bisdom Rotterdam is in 1997 gestart met de manifestatie voor jongeren die het sacrament van het vormsel hebben ontvangen. Na een start met 900 deelnemers is de Vuurdoop uitgegroeid tot een manifestatie waaraan jaarlijks ca 1400 vormelingen deelnemen.

info

(010)2815171
pastoraledienst@bisdomrotterdam.nl
www.bisdomrotterdam.nl

organisatieBisdom Rotterdam
locatieH.H. laurentius & Elisabethkathedraal, Mathenesserlaan 305
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl