Vandaag is zaterdag 10 augustus  

categorie categorie Televisie en radio
tv
RKK Katholiek Nederland
(RKK)

RKK Katholiek Nederland

Website E-mail

De zendtijd van de Nederlandse Bisschoppenconferentie wordt verzorgd door RKK.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerwoensdag 12 mei 2010    Evangelie van 2010-05-12
(Sint Pancratius)
begintijd17:10 uur
 titelKatholiek Nld TV - Maria in de kunst
beschrijving

Mei is in de katholieke kerk van oudsher de Mariamaand. Daarom zendt RKK’s Katholiek Nederland TV een vierdelige serie over Maria als inspirator: in de muziek, in de mode, in de kunst en in de oorlog.

Kunstenares Marliz Frencken maakt uitsluitend vrouwenbeelden en onlangs creëerde ze twintig Madonna’s voor een expositie in gemeentemuseum ‘Het land van Thorn’. Haar inspiratie kwam voort uit bedevaarten naar Banneux, herinneringen en de abdijkerk in Thorn. De Madonna’s zijn totaal anders dan de bekende Mariabeelden. “Maria is voor mij niet de serene, vrome, perfecte vrouw die we meestal afgebeeld zien. Zij is een vrouw zoals elke willekeurige moeder op de hoek van de straat, met een eigen persoonlijkheid, schoonheidsfoutjes, pijn en verlangens.”

Marliz laat ons de tentoonstelling zien en vertelt bij elk beeld een verhaal. Ze vertelt ook persoonlijk over Maria als haar inspiratiebron sinds het overlijden van haar moeder: “Mijn moeder werd ziek toen ik 6 weken oud was en toen ik 12 jaar was overleed ze. Ondanks haar ziekte, was zij een sterke, mooie, gelovige vrouw. Voor mij is zij de ultieme Maria. Vlak voor haar overlijden gaf ze me een bonbondoosje met tubes verf. Dat was voor mij het begin.”

Katholiek Nederland TV, woensdag 12 mei om 17.10 uur bij het RKK op Nederland 2.

info

service@kro.nl
(0900) 1304
www.katholieknederland.nl/katholieknederland-tv

organisatieRKK Katholiek Nederland
locatieNederland 2
plaatsNederland
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl