Vandaag is maandag 16 september  

categorie categorie Televisie en radio
tv
RKK Katholiek Nederland
(RKK)

RKK Katholiek Nederland

Website E-mail

De zendtijd van de Nederlandse Bisschoppenconferentie wordt verzorgd door RKK.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerwoensdag 5 mei 2010    Evangelie van 2010-05-05
(Bevrijdingsdag)
begintijd17:10 uur
 titelKatholiek Nld TV - Maria in de oorlog
beschrijving

Mei is in de katholieke kerk van oudsher de Mariamaand. Daarom zendt RKK’s Katholiek Nederland TV een vierdelige serie over Maria als inspirator: in de muziek, in de mode, in de kunst en in de oorlog.

De eerste aflevering is op woensdag 5 mei, Bevrijdingsdag, en gaat over mevrouw Elly Souren-Beaumont (86), een Maria-vereerster pur sang, ook in de oorlog. “Maria staat als vrouw en moeder heel dicht bij me. Bij een moeder klop je eerder aan en ze oordeelt niet. Mijn hele leven brand ik al kaarsjes in de kapel van Sterre der Zee op het Onze-Lieve-Vrouweplein in Maastricht. Een prachtige plek waar het altijd druk is en waar jong en oud zijn zorgen met Maria komt delen.”

Mevrouw Souren-Beaumont groeide op in een Maastricht als tweede dochter in een gezin van vijf. Haar ouders hadden een hotel. Toen haar broer in 1944 trouwde mocht Elly bruidsmeisje zijn. Ze was toen twintig. Van deze huwelijksdag zijn filmopnamen gemaakt die pas recent zijn opgedoken en nu bij Katholiek Nederland voor het eerst te zien zijn.

Aan de hand van deze beelden vertelt Elly Souren over haar herinneringen aan de oorlog. “We leden geen honger, we hadden een hotel, en met voldoende eten kun je een goede bruiloft houden. Dat is gewoon zo.”

Zoals voor zo veel Nederlanders ging in de oorlog het dagelijkse leven gewoon door, ook al telden de jaren dubbel. Ook voor Elly’s familie was de oorlog een afschuwelijke ervaring. “Dat je niet vrij bent, de willekeur”. De familie hielp mensen die het minder hadden, maar onderduikers herbergen, dat was niet te doen. “Er waren hoge Duitse officieren bij ons ingekwartierd.”

Katholiek Nederland TV, woensdag 5 mei om 17.10 uur bij het RKK op Nederland 2.

info

service@kro.nl
(0900) 1304
www.katholieknederland.nl/katholieknederland-tv

organisatieRKK Katholiek Nederland
locatieNederland 2
plaatsNederland
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl