Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzaterdag 15 mei 2010    Evangelie van 2010-05-15
(Gezinsdag)
begintijd10:00 uur
eindtijd14:00 uur
 titelConservatief congres: Samenleving op drift
beschrijving

15 mei 2010 houdt het Christelijk Conservatief Beraad zijn eerste congres onder de titel ‘Samenleving op drift. Het christelijk conservatieve antwoord op de crises van onze tijd’. Op dit congres spreken ondermeer Hans Hillen, Amanda Kluveld, Bart Jan Spruyt en Eddy Bilder. Het congres wordt gehouden in Kasteel de Vanenburg in Putten.

De Nederlandse samenleving is op drift. Voor een goede samenleving, een gezonde democratie en een vitale rechtsstaat is een cultureel fundament van (ongeschreven) regels en tradities onmisbaar. De crises in economie, maatschappij en rechtsstaat zijn onlosmakelijk verbonden aan de afbraak van het morele fundament. Daarom is het tijd voor een christelijk conservatief alternatief.

Het congres begint met een inleiding van Eddy Bilder (Tweede Kamerlid CDA). Vervolgens is het woord aan Hans Hillen. Hij spreekt over bezuinigingen en de taken van de overheid. Tijdens vier deelsessies over de vitaliteit van de samenleving zullen achtereenvolgens Henk Dijkgraaf (onderwijs), Amanda Kluveld (de rol van de kerken), Marlies van der Staaij (belang van familie en gezin) en Bart Jan Spruyt (het cultureel fundament van de samenleving) spreken. In de stijlvolle ambiance van Kasteel de Vanenburg is er volop ruimte voor debat over het thema van het congres.

Het congres is een particulier initiatief. De initiatiefnemers Bart Jan Spruyt, Eddy Bilder, Wilco Boender en Dirk-Jan Nijsink hebben zich met een groep maatschappelijk betrokken verenigd in het Christelijk Conservatief Beraad (CCB) dat het doel heeft het christelijk conservatieve gedachtegoed in Nederland te verwoorden en uit te dragen. Het gaat daarbij vooral om het culturele fundament van de samenleving: om de waarden, normen, deugden die nodig zijn om de grondslagen van de samenleving (democratische rechtsstaat en markteconomie) in stand te houden en in goede banen te leiden. De waarden van de christelijke traditie zijn daarbij van groot belang voor ons land en de overwinning van de morele en politieke crises waarin wij ons bevinden.

Het congres wordt gehouden in Kasteel de Vanenburg, Vanenburgerallee 13 in Putten, en begint om 10:00 uur. De toegang is gratis. Na afloop wordt er een lunch geserveerd.

N.B. U bent van harte welkom, maar een aanmelding is gewenst. Wilt u zo vriendelijk zijn dit voor 10 mei te doen door een mail te sturen naar christelijkconservatief@gmail.com

info

Christelijk Conservatief Beraad
christelijkconservatief@gmail.com
www.christelijkconservatief.blogspot.com

locatieKasteel de Vanenburg
plaatsPutten (Gelderland)
postcode38
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl