Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Expositie
expositie
wanneervrijdag 4 juni t/m zondag 15 augustus 2010    Evangelie van 2010-06-04
begintijd13:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelTentoonstelling kardinaal Simonis
beschrijving

Onder de naam: Kardinaal Simonis, zoon van de bollenstreek wordt in Museum De Zwarte Tulp een tentoonstelling gehouden over het leven van kardinaal Simonis.

Er zal uitgebreid aandacht worden besteed aan de verschillende periodes uit het leven en de carriëre van de kardinaal: zijn jeugd in Lisse en de Engel, de seminariejaren in Heemstede en Warmond, zijn kapelaansjaren, de benoeming en wijding als bisschop van Rotterdam, zijn benoeming tot aartsbisschop en zijn jaren als kardinaal.

Het ligt in de bedoeling dat met foto's, kranten, schilderijen, parafernalia en allerlei objecten uit de wereld van de Kerk een zo volledig mogelijk beeld van de kardinaal en zijn tijd te geven.

info

(0252) 417 900
museum.dezwartetulp@12move.nl
www.museumdezwartetulp.nl

locatieMuseum De Zwarte Tulp, Grachtweg 2a
plaatsLisse (Zuid-Holland)
postcode21
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl