Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Bisdom Groningen-Leeuwarden
(B Groningen)

Bisdom Groningen-Leeuwarden

Website E-mail

Ubbo Emmiussingel 79
9711 BG  Groningen

(050) 40 65 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 27 juni 2010    Evangelie van 2010-06-27
begintijd10:30 uur
eindtijd14:00 uur
 titelGerardus Majellabedevaart
beschrijving

Op zondag 27 juni 2010 wordt weer de jaarlijkse Gerardus Majellabedevaart gehouden.

Elk jaar opnieuw komen mensen van heinde en verre naar het heiligdom in Barger Oosterveld, nabij Emmen, rondom de Heilige Gerardus. Hier worden nieuwe krachten op gedaan en komen mensen op adem in oase van rust en bezinning.   Juist, nu onze kerk kwetsbaar en niet zonder zorgen is bewijzen bedevaart- en pelgrimsplaatsen hun waarde en betekenis voor de hoopvolle en bloeiende kerk van morgen in dienst van mensen. Het is heilzaam om met elkaar op dit stukje Drentse bodem als ‘pelgrims onderweg’ samen te zijn.

Ook dit jaar is alle ruimte in en rond de fraaie parochiekerk beschikbaar om met elkaar te toeven en te wandelen in het ‘Licht van de Heer’. In de open lucht en in de vrije natuur met fluitende vogels in de bomen vieren wij de plechtige gezongen Heilige Mis. Evenals vorig jaar is de bisschop van Groningen – Leeuwarden: Mgr. Dr. Gerardus de Korte , de hoofdcelebrant.

Na de eucharistieviering wordt de sacramentsprocessie gehouden. Wij zullen zingend en biddend gaan met de Heer in ons midden, gaan langs de paden van de kruisweg in onze kerkenbos. Op ons kerkhof staan wij stil bij onze dierbare doden en onze eigen vergankelijkheid. Dan vervolgen wij de weg langs de boomgaard naar onze kerk om de plechtigheden te besluiten met gebed en zegen.

Vanzelfsprekend is er dan alle ruimte om op adem te komen, om elkaar te ontmoeten en om de inwendige mens te versterken.   Zo gaan wij in het spoor van velen die ons zijn voorgegaan en sluiten wij ons aan bij hen die vertrouwen op de Drie Ene God. Mogen wij zo groeien in geloof, hoop en liefde. Dan gaan wij in het spoor van Gerardus Majella en zijn wij op de goede weg.

‘KOM EN VERHEUG JE’

Programma

10.30 Plechtige Hoogmis. Celebrant Mgr. Geradus de Korte
11.45 Sacramentsprocessie
12.45 besluit in de kerk met gebed en zegen
13.00 ontmoeting en op adem komen

info

www.bisdomgroningenleeuwarden.nl

organisatieBisdom Groningen-Leeuwarden
locatie
plaatsBarger-Oosterveld (Drenthe)
postcode78
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl