Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerdonderdag 24 juni 2010    Evangelie van 2010-06-24
(Geboorte Johannes de Doper)
begintijd20:00 uur
 titelToneelvoorstelling Damiaan
beschrijving

Jo Decaluwe speelt “Damiaan”, een zeer persoonlijke visie op deze man van inzet, geloof, moed, tegenslag, succes.

DAMIAAN
van Aldyth Morris
De Tinnenpot, Gent

De structuur van het toneelspel is gebaseerd op de tekst van de Amerikaanse toneelschrijver Aldyth Morris die reeds vanaf 1970 doende was met de Vlaamse Jozef De Veuster, Pater Damiaan, een wereldfiguur.

Scherend langs de historische feiten en interessante anekdotes, vertelt de gestorven Damiaan de gebeurtenissen vanuit zijn gevoelsleven en zijn kijk op de mens. Zijn lijden is voorbij en hij is in de hemel. Hij kan op veel momenten in het stuk wat badinerend, lichtvoetig, monkelend de dingen beleven en in hard contrast plaatsen met z’n “God, hoe is zo iets mogelijk” verleden.

De mens op een ziek stuk van de wereld, Molokaï, meer bepaald het “stuk of wat vierkante kilometer grote Kalawao, de natuurlijke gevangenis, een landtong omringd door ruwe zee aan drie kanten en aan de vierde kant zwarte klippen”.
Daar “werkt” hij voor zijn mensen. Veel lukt, maar er zijn evenveel tegenslagen en er is onbegrip. In het stuk zien we zijn woede uitbarstingen en de verwijten die hij krijgt van zijn overste en van de president van de gezondheidszorg.

De acteur in “DAMIAAN” springt in het stuk van heden naar verleden, speelt, vertelt, is betrokken in het verhaal, dan weer beschrijvend, van grote emoties tot afstandelijk realisme.

info

09/225 18 60
www.jodecaluwe.be

locatieTheater Tinnenpot
plaatsGent (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl