Vandaag is zaterdag 14 september
Kruisverheffing
 

categorie categorie Radio
radio
Radio Maria

Radio Maria

Radio Maria Nederland is een katholiek radiostation en zendt 24 uur per dag, 7 dagen per week uit via DAB+ en internet (website en gratis app voor smartphone en tablet).

Postbus 5045
5201 GA  's-Hertogenbosch
(073) 687 2000 (kantoortijden)
info@radiomaria.nl
www.radiomaria.nl

Radio Maria Vlaanderen zend uit in België via een serie FM frequenties.

Sint Reneldisplein 23
3001 Leuven
016 / 41 47 47
info@radiomaria.be
www.radiomaria.be

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 13 mei 2010    Evangelie van 2010-05-13
(Hemelvaartsdag / Sint Servatius)
 titelSpeciale actiedag voor Radio Maria Rwanda
beschrijving

Op 13 mei staat de hele dag bij Radio Maria Nederland & Vlaanderen in het teken van het Afrikaanse Rwanda. Of eigenlijk Radio Maria Rwanda, want het doel van deze actiedag is het verwerven van fondsen voor de aankoop van een stuk grond waarop Radio Maria Rwanda een vaste plek gaat krijgen. Een plek  in een land dat is getraumatiseerd door een bloedige burgeroorlog. Maar ook een plek in de harten van de mensen die via Radio Maria kunnen luisteren naar een christelijke boodschap van hoop en Nieuw Leven.

Radio Maria is een wereldwijde familie, met ondertussen zo’n 60 radiostations, waarvan een groot deel nog in opbouw. Die stations kunnen alle steun hard gebruiken. Radio Maria Rwanda neemt hierin een bijzondere plaats in.

Instrument van het kwaad
In 1994 vond er in Rwanda  een genocide plaats die zijn weerga niet kent. Er werden naar schatting 500.000 tot 1 miljoen mensen vermoord in een periode van 100 dagen; omgerekend zijn er dat 7 per minuut! Dit is wel de bloedigste massamoord die bekend is in de geschiedenis. Voor deze moord werd ondermeer opgeroepen door het Rwandese radiostation ‘Radio des Mille Collines’.

Omkering ten goede
Als een radiostation zo’n belangrijke rol speelde in het kwade dan zou het fantastisch zijn als er een radiostation komt  dat probeert iets van het grote trauma te herstellen. Radio Maria is een prachtig instrument in een land waar velen niet over televisie beschikken. Voor het vestigen van Radio Maria Rwanda is de aankoop van een terrein nodig. Er is een grondstuk beschikbaar in het bedevaartsoord Kibeho. De aankoopkosten bedragen € 40.000,-. Een enorm bedrag, maar als je kijkt naar wat ermee bereikt kan worden...

Verschijningen in Kibeho
Kibeho is een heel bijzondere plaats. Hier verscheen in 1982 de H. Maagd aan enkele kinderen. De verschijningen, die de Kerk goedkeurde, worden wel eens gezien als een waarschuwing  voor de gruwelijkheden van 1994. En Radio Maria Rwanda gaat van hieruit uitzenden! Kibeho is dus een moederlijke waarschuwing vooraf en wordt, mede door uw hulp, hopelijk een plaats van moederlijke troost nadien.

Hardlopen voor Rwanda
Radio Maria Nederland & Vlaanderen zal in de persoon van pater Lecleir en enthousiaste luisteraars meedoen aan de Vestloop 2010 die op 13 mei gehouden zal worden in Alkmaar (meld u ook aan!). Doel is om ook via deze ludieke actie die rechtstreeks via Radio Maria te volgen zal zijn steun te verwerven voor Radio Maria Rwanda.

Fatima
Hemelvaart valt dit jaar op 13 mei en op 13 mei 1917 verscheen Maria een eerste maal te Fatima. Radio Maria plaatst het  project ‘Radio Maria Rwanda’ dan ook in het bijzonder onder bescherming van onze Hemelse Moeder. Peter Lecleir vraagt om gebed zo dat er in dit Afrikaanse land, na zoveel lijden, zich vele tekenen van goedheid mogen manifesteren!

info

(073) 687 2000
vacature@radiomaria.nl
www.radiomaria.nl

organisatieRadio Maria
locatieAM675
plaatsNederland
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl