Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 15 mei 2010    Evangelie van 2010-05-15
(Gezinsdag)
begintijd11:30 uur
eindtijd15:30 uur
 titelBedevaart Maria, Moeder van Troost
beschrijving

15 mei: Monument van Troost in Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood

De derde zaterdag van de maand mei staat in het teken van herinnering en troost. Rond de Bron kan iedereen foto’s, bloemen en herinneringstekens neerleggen ter gedachtenis aan dierbaren. Er is ook ruimte om iets neer te zetten dat oproept om stil te staan bij ander leed als ziekte, scheiding en onmin.

Om 11.30 uur is een gezamenlijk bidden van de Rozenkrans, gevolgd door een heilige mis met zang van het Dameskoor uit Heemskerk. Deze mis wordt geopend met het lezen van de namen uit het gedachtenisboek. Na de heilige Mis is er gelegenheid om een bijzondere en persoonlijke ziekenzegen te ontvangen of te vragen.

Om 14.30 uur is een danklof, waar persoonlijke intenties naar voren worden gebracht. Een processie naar de Bron besluit de viering. De deelnemers krijgen een flesje mee met gezegend Heiloowater als symbool van het geloof dat tranen van verdriet maakt tot tranen van hoop.

Maria is Moeder van Troost. Zo wordt ze overal ter wereld ervaren en in Heiloo door tallozen gezocht en gevonden. De derde zaterdag van Mei staan we stil bij het leed dat door zoveel mensen gedragen wordt om het met elkaar en voor elkaar te erkennen, te dragen en in gebed bij God te brengen.

Vanaf de opening van het park tot de sluiting kan het monument van Troost opgebouwd en bezocht worden: 9.00 uur tot 17.00 uur.

info

www.onzelievevrouwternood.nl

locatieHeiligdom van Onze Lieve Vrouwe ter Nood, Kapellaan 13
plaatsHeiloo (Noord-Holland)
postcode18
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl