Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Kerk in Nood (ACN Nederland)
(Kerk in Nood)

Kerk in Nood (ACN Nederland)

Website E-mail

Kerk in Nood ondersteunt christenen over de hele wereld waar zij worden vervolgd of onderdrukt of waar zij in pastorale nood zijn.

Peperstraat 11-13
5211 KM  's-Hertogenbosch
(073) 613 08 20
info@kerkinnood.nl
www.kerkinnood.nl

Abdij van Park 5
B-3001 Leuven
016/39 50 50
info@kerkinnood.be
www.kerkinnood.be

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 8 t/m maandag 15 november 2010    Evangelie van 2010-11-08
 titelBedevaart naar het Heilig Land
beschrijving

Kerk in Nood organiseert een 8-daagse bedevaartreis naar het Heilig Land.

Het Heilig Land ervaren
Deze tocht biedt u een unieke gelegenheid de heilige plaatsen niet alleen te bezoeken, maar het land daadwerkelijk te ervaren. Doordat u verblijft in kloosters, veel van de reisactiviteiten door locale bevolking is opgezet én doordat u een groot aantal van deze 'levende stenen', de Christenen in het Heilig Land, ontmoet, maakt u kennis met de echte, vaak benarde, leefomstandigheden.

Ontmoetingen
Bovendien staan er bijzondere ontmoetingen op het programma, zoals met mgr. Fouad Twal, de Latijnse patriarch van Jeruzalem; mgr. Marcuzzo, de bisschop in Nazareth, en Daniel Rossing, directeur van het ‘Jerusalem Center for Jewish Christian Relations’. De ontmoetingen geven u een inkijk in de moeizame weg naar vrede en geven de Christenen moed om hun christelijk geloof in het Heilig Land te blijven belijden en beleven.

Oproep van de Paus
Ook Paus Benedictus XVI roept u op bedevaarten naar het Heilig Land te maken, om in gebed en met daden uw betrokkenheid met de Christenen daar te tonen. In zijn preek op Palmzondag 2010 zei de Paus nog:

“Als wij als bedevaarder naar het Heilig Land gaan, gaan wij er ook heen als bode van vrede, met gebed om vrede; iedereen uitnodigend om op deze plaats, die in haar naam het woord “vrede” draagt, al het mogelijke te doen opdat ze werkelijk een oord van vrede wordt. Zo is deze pelgrimstocht tegelijk een bemoediging voor de Christenen in het land van hun oorsprong te blijven en er zich innig aan de vrede te wijden.”

LET OP: er zijn maar 20 plaatsen beschikbaar

ma 8 nov Vlucht Amsterdam – Tel Aviv en transfer naar Bethlehem
di 9 nov Bethlehem
wo 10 nov Jeruzalem
do 11 nov Jeruzalem
vr 12 nov Bethanië en de Dode Zee
za 13 nov Meer van Tiberias
zo 14 nov Nazareth
ma 15 nov Transfer van Nazareth naar Tel Aviv en terugvlucht naar Amsterdam.

info

www.kerkinnood.nl

organisatieKerk in Nood (ACN Nederland)
locatie
plaatsIsraël
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl