Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerdinsdag 4 mei 2010    Evangelie van 2010-05-04
(Nationale dodenherdenking)
begintijd20:45 uur
 titelHerinneringsconcert Dodenherdenking
beschrijving
Datum Dinsdag 4 mei 2010
Locatie St. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht
Wat Herinneringsconcert Dodenherdenking
Tijd 20:45 uur
Entree Gratis, collecte na afloop
Website www.sintwillibrorduskerk.nl & www.4meiutrecht.nl


4 mei 2010 – Herinneringsconcert Dodenherdenking

Speciaal muziekprogramma in de St. Willibrordkerk:

Requiem’ van Fauré & ‘Funeral Sentences’, Purcell

Uitgevoerd door Hucbald koor en orkest olv Lodewijk van Ree:

Marijn Bouwmeester, sopraan
Bram Trouwborst, bariton
Nelleke Post, harp
Jaap Jan Steensma, orgel

In het kader van het officiële programma in Utrecht op Dodenherdenking vindt in de St. Willibrordkerk een bijzondere uitvoering plaats van het ‘Requiem van Fauré’ door studenten van studievereniging Hucbald. Het concert volgt aansluitend aan de plechtigheden op het nabijgelegen Domplein.

Programma
De ‘Messe de Requiem, opus 48 (versie 1893)’ van Fauré geldt als zijn bekendste werk en wordt dus ook wel de dodenmis genoemd. Gabriel Fauré (1845-1924) was een centrale figuur in het Parijse muziekleven van rond de eeuwwisseling. Bijzonder aan dit concert is dat drie elementen in dit concept prachtig 'samenspelen': Een Dodenmis op Dodenherdenking, niet in een gewone zaal, maar in de prachtige monumentale Sint Willibrordkerk uit de ontstaanstijd van de compositie. Deze combinatie geeft het concert een niet-alledaagse inspiratie. De koormuziek van Fauré en de kwaliteiten van het Maarschalkerweerdorgel in de Sint Willibrordkerk zijn een fantastische synthese voor Franse romantische muziek. Naast de beroemde dodenmis van Fauré staat ook van Henry Purcell het stuk ‘Funeral sentences’ op het programma.

Hucbald
Studievereniging Hucbald (studenten Muziekwetenschap Utrecht) organiseert een keer per jaar een concert. De zangers en instrumentalisten bestaan uit studenten muziekwetenschap, aangevuld met ervaren amateurs en (semi)professionele musici uit alle Utrechtse studentengezelschappen. Hucbald is opgericht in 1941 door o.a. Hélène Nolthenius (1920–2000).

info

www.sintwillibrorduskerk.nl

locatieWillibrordkerk, Minrebroederstraat 21
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl