Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 2 mei 2010    Evangelie van 2010-05-02
begintijd14:00 uur
eindtijd15:00 uur
 titelZondagmiddagconcert: Festival Happy America
beschrijving
Datum: Zondag 2 mei 2010
Locatie: St. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht
Wat: Zondagmiddagconcert
Tijd: 14.00 uur
Entree: Gratis, collecte na afloop
Website: www.sintwillibrorduskerk.nl

Festival Happy America: "Stars and Stripes"
Vrolijke Amerikaanse orgelmuziek, met o.a. Feestmuziek uit de 30-tiger jaren; m.m.v. Wybe Kooijmans (orgel)

Dit is het vierde concert in een grote reeks van 7 concerten over de muziek uit Amerika in relatie met de Europese cultuur, voornamelijk uit de periode 1880-1950. Deze muziek is uitermate geschikt voor het grote Maarschalkerweerd-orgel dat in de St. Willibrordkerk staat. De organist: Wybe Kooijmans, zal op de orgel werken van onder andere Graigner en Willan uitvoeren.

Wybe Kooijmans
Wybe Kooijmans ontving zijn muzikale opleiding aan de Verenigde Muzieklycea te Hilversum en het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. In 1987 werd hij benoemd tot organist van de Grote Kerk te Naarden, waar het monumentale Witte-orgel (1862) staat.

info

www.sintwillibrorduskerk.nl

locatieWillibrordkerk, Minrebroederstraat 21
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl