Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Televisie en radio
tv
wanneerwoensdag 21 april 2010    Evangelie van 2010-04-21
begintijd17:10 uur
 titelRoderick Vonhögen in Katholiek Nederland TV
beschrijving

In Katholiek Nederland TV op 21 april de geheimen van het conclaaf van 2005

Achter gesloten deuren
Op 19 april is het precies 5 jaar geleden dat Benedictus XVI de 264e opvolger van Petrus werd. Katholiek Nederland brengt in een speciale uitzending een spannende reconstructie van het conclaaf waarin hij gekozen werd. Wat gebeurde er achter de gesloten deuren en hoe werd Joseph Ratzinger paus?

Opvolger JPII
Toen begin april 2005 Johannes Paulus II na een lange slopende ziekte overleed en zijn dood miljoenen mensen naar Rome bracht, was het de kardinalen van de RK-Kerk duidelijk dat er snel een nieuwe paus moest komen. In een conclaaf wat per saldo slechts ruim een dag duurde kozen zij voor kardinaal Joseph Ratzinger, de strenge prefect van de Congregatie voor de Geloofsleer.

Insiders
Katholiek Nederland TV spreekt in Nederland en Rome met mensen die nauw bij het conclaaf betrokken waren, of daar zelfs aan hebben deelgenomen, zoals de Nederlandse kardinaal Simonis. Vaticaankenners Marco Politi en Stijn Fens, priester Antoine Bodar, de kardinaal zelf en de voormalige buren van Joseph Ratzinger in de Romeinse ‘Borgho’ schetsen een beeld van de gebeurtenissen en van de man die nu aan het hoofd staat van de RK-Kerk.

‘Habemus Papam’
Hoe was het stemverloop gedurende de vier kiesrondes, wat ging er mis met het Sixtijnse kacheltje en waarom zonderde de paus zich direct na zijn verkiezing – tegen het protocol in – af van zijn collega-kardinalen? En waar was kardinaal Simonis tijdens het ‘Habemus Papam’ ? Pastor Roderick Vonhögen brengt het aan het licht en ontrafelt zo iets van de geheimen van het eeuwenoude pausverkiezingsritueel.

info

www.katholieknederland.nl/katholieknederland-tv/index.html

locatieNederland 2
plaatsNederland
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl