Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 8 mei 2010    Evangelie van 2010-05-08
begintijd10:30 uur
eindtijd19:30 uur
 titelSlot-etappe PeerkePad
beschrijving

Op zondag 2 mei gaan 16 pelgrims op pad in Tilburg, om vanuit het Peerke Donderspark te wandelen naar het Zuidlimburgse Wittem; het zgn. PeerkePad.

Het is een pelgrimstocht vanuit de geboorteplaats van de zalige Petrus Donders, redemptorist en missionaris onder de melaatsen in Suriname, naar het heiligdom van zijn Italiaanse medebroeder St. Gerardus Majella.

Laatste etappe op zaterdag 8 mei
Op zaterdag 8 mei a.s. wandelen zij de laatste etappe van het PeerkePad, en willen ze dat heel graag doen met anderen die de laatste 17 km door het prachtige Geuldal mee willen wandelen. Vanuit de laatste overnachtingsplek in Meerssen bereiken zij plm. 10.30 uur de pelgrimskerk van Sint Gerlachus in Houthem bij Valkenburg. Daar is een bezinningsmoment en een korte bezichtiging. Van daaruit gaat de wandeling langs de Geul, door Valkenburg en langs de Kluis van Schaelsberg, waar opnieuw een korte bezinning en een pauze is. Via Schin op Geul, Wylre, Cartils en tenslotte het Gerarduspad over de glooiende akkers, wordt rond 17.00 uur Klooster Wittem bereikt. Rond het klooster liggen een aantal horecagelegenheden om uit te rusten. 

De in Wittem gebruikelijke 'viering van woord, gebed en gebaar' op zaterdagavond om 19.00 uur staat op deze 8e mei in het teken van de afsluiting van deze pelgrimstocht.

Wie op zaterdag 8 mei mee wil doen aan de wandeling en/of de slotviering, hoeft zich niet vooraf op te geven: op tijd aanwezig zijn is voldoende. Deelname aan de wandeling is gratis.

info

www.peerkepad.nl
www.bezininlimburg.nl

locatiePelgrimskerk van Sint Gerlachus
plaatsHouthem (Limburg)
postcode63
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl