Vandaag is zaterdag 14 september
Kruisverheffing
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzondag 9 mei 2010    Evangelie van 2010-05-09
(Moederdag)
 titelHanswijkprocessie
beschrijving

Op zondag 9 mei vindt in Mechelen de jaarlijkse Hanswijkprocessie plaats. We gaan op bedevaart naar Onze-Lieve-Vrouw van Hanswijk. De legende van de aankomst van het Mariabeeld in het gehucht Hanswijk vertelt ons hoe Maria deze plaats verkoos om dicht bij haar kinderen te zijn op hun weg naar God toe.

Sinds Maria op een zeer speciale manier de Mechelaars had beschermd tegen verder onheil van pest en oorlogen, zijn door de eeuwen heen de gelovigen steeds op bedevaart blijven gaan naar Maria: zowel de Bourgondische hertogen als de Habsburgische edelen, de aartshertogen Albrecht en Isabella als de ontelbare gewone gelovigen door de eeuwen heen, vroeger en nu... We gaan op weg naar Maria bij wie we ons welkom weten, aan wie we al onze noden kunnen zeggen maar ook onze dankbaarheid kunnen uitspreken. We bidden met onze handen en voeten en kijken vol hoop en verwachting uit naar het einddoel van onze levensreis: onze thuiskomst bij de Drie-ene God.

Programma

11.00 uur Eucharistieviering in de Hanswijkbasiliek, voorgegaan door Aartsbisschop Mgr. Léonard.

15.00 uur

Hanswijkprocessie door de Mechelse binnenstad.

17.00 uur

Slotplechtigheid in de Hanswijkbasiliek.

In geval de processie dient afgelast te worden omwille van slecht weer, is er om 15.30 uur in de Hanswijkbasiliek een gebedsviering, voorgegaan door de Aartsbisschop.

info

015/20.22.94
015/42.01.40 (vanaf 3 mei)
frieda.vanvaeck@scarlet.be
www.hanswijkprocessie.org

locatieHanswijkbasiliek, Hanswijkstraat
plaatsMechelen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl