Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerdinsdag 20 april 2010    Evangelie van 2010-04-20
begintijd16:00 uur
eindtijd18:00 uur
 titelConferentie met mgr. De Korte
beschrijving

Dinsdag 20 april wordt een programma georganiseerd met medewerking van Bisschop Gerard de Korte als spreker, Prof Dr. Arnold Schilder RA als coreferent en Marleen Barth, die een eerste reactie geeft op de inleiding: ‘de economische crisis, de morele en spirituele aspecten’. 

De wereldwijde financiele crisis beperkt zich niet tot het bedrijfsleven, maar dringt diep door in de samenleving. De crisis veel vragen op over de oorzaken en oplossingen worden gezocht in stimuleringsmaatregelen, regelgeving en toezicht. Tegelijk heeft de crisis ook een morele en spirituele dimensie. Waar wordt investeren bedriegen, heeft de financiële markt nog iets van doen met wat de economie ten diepste moet zijn: zorg voor het levensonderhoud. En dan zijn er nog de hoge premies, de onverantwoorde cumulatie van risico’s en het gevoel dat we met z’n allen bezig zijn om van de wind te leven maar het niet durven bekennen omdat dat het ‘vertrouwen’ in de economie verdwijnt. Over religie gesproken.

Paus Benedictus XVI schrijft in de laatste encycliek Charitas in Veritate ook over de oorzaak en gevolgen van de crisis.

De middag begint om 16.00 en duurt tot 18.00 uur en wordt gehouden in de Boskant, Fluwelen Burgwal 45 in den Haag

Organisatie
Wg. Kerk& Werk Haagse Gemeenschap van Kerken
Stafgroep Levensbeschouwing & Ondernemen VNO-NCW
R.k. spiritueel centrum de boskant

Toegang en opgave
De toegang is gratis.
Bijdrage: vrijwillig.
Opgave voor de bijeenkomst tot en met 17 april.

info

(070) 36141 80
info@deboskant.nl
www.deboskant.nl

locatieRk spiritueel centrum de Boskant, Fluwelen Burgwal 45
plaatsDen Haag (Zuid-Holland)
postcode25
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl