Vandaag is zaterdag 10 augustus  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerdinsdag 11 mei 2010    Evangelie van 2010-05-11
(Sint Mamertus)
begintijd15:30 uur
eindtijd17:00 uur
 titelBoekpresentatie From Jerusalem with Love
beschrijving

Op dinsdag 11 mei 2010 vindt de boekpresentatie plaats bij de tentoonstelling From Jeruzalem with Love.

From Jerusalem with Love; een fascinerende reis door het Heilige Land met kunst, foto’s en souvenirs is de publicatie bij de gelijknamige tentoonstelling die t/m 5 september in het Bijbels Museum te zien is. Op dinsdag 11 mei wordt in het museum tijdens een feestelijke middag het eerste exemplaar overhandigd aan de wethouder van cultuur van Amsterdam, Carolien Gehrels. Het boek biedt achtergrondinformatie bij de omvangrijke en bijzondere collectie 19de - eeuwse souvenirs, foto’s, ceremoniële voorwerpen en vroeg 20ste- eeuwse kunst uit het ‘Heilige Land’ van Willy Lindwer, en plaatst de voorwerpen uit de tentoonstellingen in een context.

Het rijk geïllustreerde boek vertelt het verhaal van de bijzonder relatie tussen het 19de-eeuwse Palestina en Europese Joden en christenen, vanaf 1799 tot aan de oprichting van de staat Israël in 1948. De uitgave bevat essays van wetenschappers uit Israël en Nederland: Shalom Sabar, Gideon Ofrat. Aan de orde komen de historische ontwikkelingen in het 19de- en vroeg 20ste-eeuwse Palestina; Nederlands Joodse reizigers, passanten en bewoners van Eretz Israel; de verbeelding van het Land van de Bijbel door 19de-eeuwse fotografen; de Joodse volks- en souvenirkunst en Kunst in het Land Israel tussen 1906 en 1948. De talrijke, schitterend gefotografeerde objecten worden uitvoerig beschreven en gedocumenteerd, waardoor het boek ook dient als een uniek naslagwerk over dit onderwerp.

De overhandiging van het eerst exemplaar vindt plaats in de historische ontvangzaal van het museum. Tevoren zal Rabbijn Menno ten Brink het woord voeren. Na afloop nemen diverse ‘gastrondleiders’ de genodigden mee door het museum, waarbij zij een persoonlijke toelichting bij hun favoriete objecten uit de tentoonstelling geven. Deze persoonlijke selecties zijn bovendien vastgelegd in kijkroutes die ook na de boekpresentatie door bezoekers in het museum te volgen zijn.

Praktische informatie

Locatie: Bijbels Museum, Herengracht 366-368, 1016 CH Amsterdam
Datum: dinsdag 11 mei 2010
Tijd: 15.30 - 17.00 uur

info

www.bijbelsmuseum.nl

locatieBijbels Museum, Herengracht 366-368
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl