Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 25 april 2010    Evangelie van 2010-04-25
begintijd14:00 uur
eindtijd15:00 uur
 titelZondagmiddagconcert: Muziek uit Amerika
beschrijving
Datum: Zondag 25 april 2010
Locatie: St. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht
Wat: Zondagmiddagconcert
Tijd: 14.00 uur
Entree: Gratis, collecte na afloop
Website: www.sintwillibrorduskerk.nl

Concertreeks Happy Amerika:

‘To Die For: Ontroerende liederen voor iedereen’
Henk Verhoef (orgel) m.m.v. Christopher Kale (zang)

In de maanden april en mei van 2010 speelt muziek uit Amerika een hoofdrol in de St. Willibrordkerk. De invloed van Amerikaanse muziek op de Europese muziek is groot. Toch is er een tijd geweest dat de Europese muziek Amerika beïnvloedde. In een zevental concerten worden verschillende aspecten belicht uit de periode 1880-1950. Het programma is voor orgel, solisten en instrumentalisten.

Henk Verhoef
Henk Verhoef studeerde orgel aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Bernard Bartelink en Piet Kee, en behaalde het diploma Uitvoerend Musicus ‘cum laude'. Met een beurs van het Ministerie van WVC en het Prins Bernhard Fonds studeerde hij een jaar bij André Isoir te Parijs. Hij werd prijswinnaar van het Albert Schweitzer Orgelconcours en van het Haarlemse César Franck Concours, en gaf concerten in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië en de VS.

Christopher Kale
Christopher Kale is voornamelijk actief in het renaissance- en middeleeuwse repertoire als lid van Cappella Pratensis, Huelgas Ensemble, Capilla Flamenca, Aventure, de Boston Camerata, en het Nederlands Kamerkoor. Als solist is hij te horen geweest in oude muziek festivals wereldwijd.

info

www.sintwillibrorduskerk.nl

locatieWillibrordkerk, Minrebroederstraat 21
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl