Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneervrijdag 30 april 2004    Evangelie van 2004-04-30
 titelOranjeconcert 2004
beschrijvingOp vrijdag 30 april a.s. wordt op het beroemde Steinmeyer-orgel in de Adventskerk te Alphen aan den Rijn het traditionele Oranjeconcert gegeven door Simon Stelling m.m.v. het saxofoonkwartet Les Sirènes uit Leiden. Dit concert is inmiddels een begrip in Alphen en omstreken o.a. door het lichtvoetig karakter en het leuke sfeertje als afsluiting van de Koninginnedag!

Het wordt een vrolijk programma met delen uit de “Schilderijententoonstelling” van de Russische componist Moessorgski en een compositie van Gershwin. Van Händel zult u een gedeelte van de “Music for the Royal Firewerks” kunnen horen wat uiteraard veel vuurwerk belooft! Verder staan swingende jazznummers op het programma. Het publiek zal ook worden uitgenodigd mee te doen met een medley van populaire “evergreens”. Traditioneel wordt het concert besloten met het Wilhelmus.

Simon Stelling werd in 1957 te Enkhuizen geboren. Hij studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Jan Welmers waar hij in 1983 zijn UM-diploma orgel behaalde en het diploma Schoolmuziek. Vervolgens studeerde hij in de jaren 1987-1989 bij de beroemde Franse organiste Marie-Claire Alain in Parijs. Simon Stelling is als vaste organist verbonden aan de Adventskerk, waar hij diverse grote orgelprojekten verzorgde. In 1988 was hij prijswinnaar van het César Franck-concours te Haarlem. Verder is hij werkzaam als dirigent en muziekpedagoog.

Les Sirènes brengt een breed repertoire met als doel de saxofoonmuziek in al haar facetten te laten horen. De leden van het saxofoonkwartet bestaan uit:

Inge Leliveld, sopraan saxofoon
Corine Hoogervorst, alt saxofoon
Marc Holtkamp, tenor saxofoon
Meike de Goede, bariton saxofoon

Het kwartet bestaat sinds 1997, Inge Leliveld en Corine Hogervorst studeerden saxofoon aan het Utrechts Conservatorium en het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Daarnaast studeerde Inge directie aan het Sweelinck Conservatorium. Naast haar bezigheden als uitvoerend musicus is Inge ook actief als saxofoondocente aan de muziekschool te Leiden. Ook Marc Holtkamp studeerde directie in Amsterdam. Meike de Goede studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Leiden.

Het belooft een feestelijke avond te worden! U vindt de Adventskerk in de Julianastraat 69 te Alphen aan den Rijn. Het concert begint om 20.15 uur, toegang € 5,-- (kinderen tot 12 jaar gratis).

infoSecretariaat Adventskerk
Curaçaostraat 11
2405 EA Alphen aan den Rijn
(0172) 493394
verhazendonk@planet.nl
www.orgelcommissiealphen.tk
locatieAdventskerk
plaatsAlphen aan den Rijn (Zuid-Holland)
postcode24
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl