Vandaag is vrijdag 9 augustus  

categorie categorie Reis
reis
DeeBeetje-Kamp
(DeeBeetje)

DeeBeetje-Kamp

Website E-mail

Stichting Jeugdkampen
Don Bosco
Ook bekend als
‘DeeBeetje’

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 30 april t/m zondag 2 mei 2010    Evangelie van 2010-04-30
(Koninginnedag)
 titelDeeBeetje-kamp Voorjaarsweekend 8-11jr
beschrijving

Jeugd en Jongerenvakanties Don Bosco organiseert in 2010 weer een aantal jeugd- en jongerenkampen, wellicht beter bekend als DeeBeetje-kamp.

Het thema in 2010 is Een weekje op het platteland

Nederland viert feest: het is Koninginnedag! Hare Majesteit Koningin Beatrix en haar gevolg bezoeken dit jaar op 30 april de stad Middelburg. De feestvreugde in andere plaatsen zal er niet minder om zijn. Zo ook in Assel, waar men zich sinds de 19e eeuw nauw verbonden voelt met de Koninklijke familie. Een van de vroegere koningen van Nederland, Koning Willem III, heeft in Assel namelijk een vakantiepaleis laten bouwen op zijn landgoed. Op dit landgoed ‘Het Loo’ – wat vlakbij de kampschuur van Deebeetje ligt – kon hij zich tijdens weekenden en vakanties terugtrekken om tot rust te komen van de dagelijkse hectiek van het koningsleven en de Haagse politiek. Hij besteedde zijn tijd voornamelijk met de jacht op wilde zwijnen.

De snelste manier voor de Koning om bij zijn landgoed te komen was per trein. Hij liet speciaal hiervoor een treinstation bouwen in Assel, ‘halte Assel’ genaamd. Dit treinstation bestaat anno 2010 niet meer, maar de verbondenheid van de Asselse boerenbevolking met het Koningshuis is er niet minder om geworden.

In Assel begint op 30 april het voorjaarsweekend!
Alle kinderen van 8 t/m 11 jaar zijn van harte welkom om een bezoekje aan de boerderij te brengen. En jullie weten wat dat betekent: dieren voederen, mest ruimen, de stallen schrobben en als avondeten hutspot met een oer-Hollandse gehaktbal… Het échte boerenleven meemaken dus!

Ter gelegenheid van Koninginnedag wordt iedereen in oranje kleding verwacht en mag iedereen deelnemen aan ‘Oud Hollandse Spelen’.

Wat wel opvalt, is de aanwezigheid van twee verdacht uitziende figuren. Zij sluipen al de hele avond over het boerderijterrein, noteren namen van de aanwezige personen, zoeken naar een speld in de hooiberg, zoek in de vijver naar spijkers op laag water en controleren auto’s op de parkeerplaats.

Op de boerderij wordt hevig gespeculeerd over de afkomst van deze figuren.
Naar verluidt zouden zij deel uitmaken van de ‘Geheime Dienst van het Koninklijk Huis’.

Maar of dit waar is? Kom zelf maar kijken tijdens ons voorjaarsweekend. Er is nog plek genoeg op de boerderij, dus je bent van harte welkom!

info

informatie@deebeetje-kamp.nl
www.deebeetje-kamp.nl

organisatieDeeBeetje-Kamp
locatie
plaatsAssel (Gelderland)
postcode73
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl