Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneervrijdag 9 april 2010    Evangelie van 2010-04-09
 titelBedevaart Heiloo Petrus Canisius College
beschrijving

Leerlingen van het Petrus Canisius College gaan vrijdag 9 april 2010 op bedevaart naar de kapel van Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo. Ze laten zich voor de wandeltocht sponsoren. Het geld dat ze verdienen komt ten goede aan de Mundindi School in Tanzania.

In de afgelopen weken bereidden de 225 onderbouwleerlingen zich op school goed voor op de bedevaart. Bij het vak geschiedenis kregen ze informatie over bedevaarten van de middeleeuwen tot aan de dag van vandaag. Tijdens het vak levensbeschouwelijke vorming praatten de leerlingen samen over de beleving van de bedevaart - de stilte van een tocht en het feit dat je niet kunt ‘wegzappen’ – maar ook over de uiterlijke kenmerken van een bedevaartganger.

Pastoor Wagemaker bezocht de school om de leerlingen te vertellen over Onze Lieve Vrouw ter nood. Morgen ondernemen de twaalf- en dertienjarige vmbo-leerlingen in groepjes de bedevaart naar Heiloo, waar ze ondermeer de kapel bezoeken, uitleg krijgen over de betekenis van de plek, een puzzeltocht doen en water mogen putten uit de bron. Aansluitend maken ze dan de wandeling weer terug naar school.

De bedevaart is niet alleen een gelegenheid om stil te staan bij de identiteit van de school, maar ook voor de leerlingen een manier om geld in te zamelen in het kader van de jaarlijkse actiedag van de school. Het geld dat ze op deze manier verdienen, is bestemd voor de Mundindi School in Tanzania.

info

www.pcc.nu

locatieHeiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood, Kapellaan 13
plaatsHeiloo (Noord-Holland)
postcode18
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl