Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 18 april 2010    Evangelie van 2010-04-18
begintijd14:00 uur
eindtijd15:00 uur
 titelZondagmiddagconcert: Muziek uit Amerika
beschrijving
Datum Zondag 18 april 2010
Locatie St. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht
Wat Zondagmiddagconcert
Tijd 14.00 uur
Entree Gratis, collecte na afloop
Website www.sintwillibrorduskerk.nl

'Zondagmiddagconcert: ‘Muziek uit Amerika'
Theo Visser (orgel) m.m.v. Karg Elert en Leo Sowerby met viool

Dit is het tweede concert in een grote reeks van 14 concerten over de muziek uit Amerika in relatie met de Europese cultuur, voornamelijk uit de periode 1880-1950. Deze muziek is uitermate geschikt voor het grote Maarschalkerweerd-orgel dat in de St. Willibrordkerk staat. De organist Theo Visser zal op de orgel stukken van de componist en violist Leo Sowerby en de componist Karg Elert ten gehore brengen.

Theo Visser
Theo Visser studeerde orgel bij Kees van Houten en Jan Welmers aan het Utrechts Conservatorium.Aan het Arnhems conservatorium behaalde hij het Praktijk diploma kerkmuziek. Hij maakte studie van de oude spaanse orgelmuziek bij José Gonzalez Uriol in Zaragoza. Na een studietijd bij André Isoir in Parijs van 1989 - 1991 behaalde hij de Premier Prix. Theo Visser gaf orgelconcerten in Nederland, Frankrijk en Spanje. Ook in Noord-Duitsland treed hij regelmatig op als solist.

Leo Sowerby
Al op tienjarige leeftijd begon de componist en violist Leo Sowerby met componeren. Hij heeft wel 500 werken op zijn naam staan, waarvan zijn latere werk voornamelijk gericht was op kerkmuziek en in het speciaal de orgel.

info

www.sintwillibrorduskerk.nl

locatieWillibrordkerk, Minrebroederstraat 21
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl