Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Cursus
cursus
Abdij van Berne

Abdij van Berne

Website E-mail

Abdijstraat 49
5473 AD  Heeswijk

Postbus 60
5473 ZH Heeswijk

(0413) 299 299

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 17 april 2010    Evangelie van 2010-04-17
 titelLiturgie ter Plaatse
beschrijving

Op zaterdag 17 april wordt er in de Grote Kerk van ´s-Hertogenbosch (Kerkstraat 20) een inspiratie-, leer- en werkdag gehouden onder de titel ‘Liturgie ter plaatse’. In de ochtend zijn er lezingen van Gerard Rouwhorst en Huub Oosterhuis. Na de lunch kan er gekozen worden tussen vier workshops. Ook is er ruim aandacht voor verbeelding en zang. ‘Liturgie ter plaatse’ wil geloofsgemeenschappen bewust maken van hun eigen verantwoordelijkheid voor de liturgie ter plekke en wordt georganiseerd door de redactie van het tijdschrift VIEREN van Uitgeverij Abdij van Berne, de Stichting Leerhuis & Liturgie, de Werkgroep voor Liturgie Heeswijk, de Stichting Midden onder U en Uitgeverij Gooi&Sticht. Deelname kost € 20,-.

Doel van deze dag is om geloofsgemeenschappen bewust te maken van hun verantwoordelijkheid voor de liturgie ter plaatse; het stimuleren dat dit besef van verantwoordelijkheid toeneemt en er voor zorgen dat de plaatselijke gemeenschap leert onderscheiden tussen wat ‘goed’ en ‘niet goed’ is.

De dag richt zich vooral op hen die verantwoordelijk zijn voor liturgie, de liturgiemakers: voorgangers, leden van liturgische werkgroepen, leden van koren, parochianen en gemeenteleden.

info

www.wlh.nl

organisatieAbdij van Berne
locatieGrote Kerk, Kerkstraat 20
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl