Vandaag is zaterdag 14 september
Kruisverheffing
 

categorie categorie Cursus
cursus
wanneerdonderdag 10 juni 2010    Evangelie van 2010-06-10
begintijd19:00 uur
 titelOpen college Minores Theologiestudie - FKT
beschrijving

Tijdens een reeks open collegeavonden kun je ervaren wat een boeiende ontdekkingsreis de studie theologie is. De colleges worden gegeven door docenten van de Universiteit van Tilburg De avonden worden aangeboden op de Utrechtse locatie van de Faculteit Katholieke Theologie aan de Universiteit van Tilburg. 

Donderdag 10 juni; een speciale collegeavond over de minores van de studie theologie.
Tijdens je bachelorstudie kies je een minor, een samenhangend pakket van cursussen. Deze minor volg je naast je hoofdrichting (major). Er zijn verschillende redenen om een minor te kiezen; vanuit persoonlijke interesse, voor het verwerven van academische vaardigheden of om een bredere kijk op de wetenschap te krijgen. Tijdens deze avond maak je kort kennis met 3 van de 4 minores die de FKT aanbiedt;

Minor Christelijke Spiritualiteit in het Dagelijks Leven door dr. drs. W.M. Speelman.
In dit college spreekt Willem Marie Speelman over een “techniek” om het geschreven Woord de gelegenheid te geven werkelijk te worden in het leven van de lezer: de lectio divina, de spirituele lezing.

Minor Educatie, Leraar Godsdienst/ Levensbeschouwing door dr. J.J.C. (Jacques) Maas
Deze minor leidt op tot het beroep van tweedegraads leraar Godsdienst/Levensbeschouwing in de onderbouw van HAVO/VWO (jaar 1 – 3) en in de theoretische leergang van het VMBO. Dat betekent dat je na 3 jaar studie al aan de slag kunt!

Geloof en Cultuur door prof.dr. T.W.A (Theo) de Wit
Hoe komt het dat het christelijk geloof in het jaar 1500 een vanzelfsprekende zaak was, en in het jaar 2000 hooguit een optie, en volgens velen zelfs een zeer betwistbare optie? Aan de hand van het boek “A Secular Age” van Charles Taylor, een van de wereldwijd meest invloedrijke levende filosofen, gaat Theo de Wit daar uitgebreid op in.

Toegang: Vrij toegankelijk (minmiumleeftijd 16 jaar) na aanmelding.
Lokatie: FKT, Heidelberglaan 2 (Uithof), 3584 CS Utrecht

info

(013) 466 3800
bureaufkt@uvt.nl

locatieFKT, Heidelberglaan 2 (Uithof)
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl