Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdinsdag 20 april 2010    Evangelie van 2010-04-20
begintijd19:30 uur
eindtijd22:00 uur
 titelJournalist en priesterstudent Jim Schilder
beschrijving

Dinsdag 20 april 2010 spreekt Jim Schilderlezing, oud-redactiechef HP/De Tijd.

Jim Schilder komt naar Bergschenhoek op uitnodiging van de werkgroep volwassenencatechese van de R.K. Parochiefederatie Oostland. In zijn lezing zal hij spreken over de ontwikkeling van het geloof in zijn leven en over zijn late roeping tot priester.

In 2009 kwam Jim Schilder ineens volop in het nieuws: “Journalist wil priester worden.” Jim Schilder, redactiechef van het weekblad HP/De Tijd  kondigde aan dat hij zijn ontslag nam en priester wilde worden. Sinds 2007 volgde hij parttime de priesteropleiding op het grootseminarie Sint-Willibrord van het bisdom Haarlem-Amsterdam. Sinds september  2009 studeert hij er fulltime en woont hij er ook.
Jim Schilder is van huis uit vrijgemaakt-gereformeerd. Zijn vader H.J. Schilder was hoogleraar Oude Testament in Kampen. Bij het ontstaan van de vrijgemaakt gereformeerde kerk (1944)  is de familie nauw betrokken geweest. Zijn oudoom K. Schilder stond  aan de wieg van deze kerk.

Bergschenhoek, waar de lezing plaatsvindt, neemt ook nog een opmerkelijke plaats in daar de eerste vrijgemaakt-gereformeerde kerk hier ontstond en zijn vader van 1944 tot 1946 dominee was van deze geloofsgemeenschap.

Tijd: 20.00 - 22.00 uur; zaal open vanaf 19.30 uur, met koffie.

Zondag 25 april is het Roepingenzondag. Wereldwijd bidt de rooms-katholieke kerk voor roepingen tot het gewijde ambt en het pastorale werk.

Lokatie: Parochiehuis Sint Willibrord, Smitshoek 120 in Bergschenhoek
Aanmelding: vooraf tot uiterlijk 17 april a.s. per telefoon (010-5112330) of per e-mail (olv.geboorte(@parochiefederatie3B-hoek.nl) met opgave van naam, adres en telefoonnummer.

info

(010) 51 12 330)
olv.geboorte(@parochiefederatie3B-hoek.nl
www.parochiefederatie3B-hoek.nl

locatieParochiehuis Sint Willibrord, Smitshoek 120
plaatsBergschenhoek (Zuid-Holland)
postcode26
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl