Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Televisie en radio
tv
KRO

KRO

Website E-mail

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 4 april 2010    Evangelie van 2010-04-04
(1e Paasdag / Heilige Isidorus)
begintijd10:15 uur
eindtijd12:30 uur
 titelHoogmis van Pasen vanuit Rome
beschrijving

Op Eerste Paasdag 4 april, 10.15 uur – 12.00 uur, komt de eucharistieviering live vanuit de Sint-Pietersbasiliek in Rome. Hoofdcelebrant is paus Benedictus XIV. Het commentaar wordt verzorgd door Stijn Fens.

Urbi et Orbi
Direct na de Eucharistieviering zal de paus het Urbi et Orbi uitspreken.

Nederlands tintje
Voor de 25e keer zullen Nederlandse bloemen het Sint-Pietersplein sieren tijdens de traditionele Paasmis in het Vaticaan. En ook deze keer zal paus Benedictus XVI in zijn Urbi et Orbi vast wel weer een compliment maken aan de Nederlandse bloemisten en vrijwilligers die dagen lang het plein versierden. Twee dagen lang blijven de bloemen staan en daarna gaan de vaste planten, bomen en struiken naar de pauselijk tuinen van het Vaticaan. In de loop van 25 jaar hebben deze tuinen dan ook een duidelijk Nederlands tintje gekregen.

30 Ton aan planten en bloemen uit Nederland
Hoofdarrangeur Charles van der Voort legt altijd in september het ontwerp van zijn bloemendecoratie voor aan het Vaticaan. Het vergt een nauwkeurige planning om alle bloemen en struiken precies op het juiste moment in bloei te hebben. Een vast team van vrijwilligers en arrangeurs reist al jaren op Witte Donderdag naar Rome om alles in ruim 2 dagen op te stellen. Ruim 30 ton aan planten en bloemen wordt met vrachtwagens naar het Vaticaan gereden. Mieke Lamers volgt de bloemen en de arrangeurs en haar verslag is te horen in Kruispunt Radio op Eerste Paasdag.

info

www.katholieknederland.nl

organisatieKRO
locatieNederland 2
plaatsNederland
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl