Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Expositie
expositie
wanneervrijdag 28 mei t/m zondag 26 september 2010    Evangelie van 2010-05-28
begintijd10:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelBijbels museum ‘Puur Water’
beschrijving

Het Bijbels Museum te Amsterdam houdt van28 mei t/m 26 september 2010 een tentoonstelling met als titel:

Puur Water
Moderne sculptuur in de Hortus Conclusus van het Bijbels Museum

Liefdespoëzie uit het Oude Testament vormde de inspiratiebron voor negen kunstenaars van Beeldhouwerscollectief ABK. Water speelt een belangrijke rol in deze teksten uit het Hooglied, en staat dan ook centraal in de tentoonstelling in de Hortus Conclusus van het Bijbels Museum. Puur Water is poëzie in beeld en kan zich geen betere locatie wensen dan de stille, omsloten stadstuin achter de statige Cromhouthuizen aan de Herengracht.

De Hortus Conclusus van het Bijbels Museum is een historische symmetrisch aangelegde tuin, vol met bijbelse bomen, planten en waterpartijen. De opzet toont veel symboliek en verwijzingen naar verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament. Deze zomer wordt de tuin verrijkt met beelden die verwijzen naar het zuivere water van “de verzegelde bron” uit het bijbelse Hooglied. In een beeldende, erotische passage van dit huwelijkslied, is de verzegelde bron een metafoor voor de zuiverheid en onschuld van de bruid, onaangetast door de onreinheid van de wereld.

In de tuin zijn beelden te zien van Alice Bakker, Wim Bakker, Ank van Engelen, Petra Groen, Jissy Keuenhof, Barbara Kluiver, Welmoed Koekebakker, Hanneke de Munck, en Anja Vosdingh Bessem. Iedere kunstenaar geeft op zijn of haar eigen wijze vorm aan dit kristalheldere en tegelijkertijd onbereikbare mysterie. Is de Hortus Conclusus een paradijs op aarde of juist een tuin der lusten? De spanning tussen schuld en onschuld, zuiverheid en onreinheid, openheid en beslotenheid, kreukbaarheid en integriteit is van alle tijden en vormt de kern van de tentoonstelling Puur Water.

Locatie: Bijbels Museum, Herengracht 366-368, 1016 CH Amsterdam
Openingstijden: maandag t/m zaterdag 10.00 - 17.00 uur
zon- en feestdagen 11.00 - 17.00 uur
Toegang: Volwassenen € 8
kinderen 13 t/m 12 jaar € 3,50
kinderen t/m 12 jaar gratis.
In verband met de tentoonstelling From Jerusalem with Love geldt t/m 5 september een toeslag van € 2,50 op de entree.

info

(020) 624 24 36
activiteiten@bijbelsmuseum.nl
www.bijbelsmuseum.nl

locatieBijbels Museum, Herengracht 366-368
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl