Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Reis
reis
Bisdom Groningen-Leeuwarden
(B Groningen)

Bisdom Groningen-Leeuwarden

Website E-mail

Ubbo Emmiussingel 79
9711 BG  Groningen

(050) 40 65 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 7 t/m dinsdag 23 augustus 2011    Evangelie van 2011-08-07
 titelReis Bisdom Groningen naar WJD Madrid
beschrijving

Viva Theresia! Op weg met Theresia van Lisieux

Op zondag 7 augustus vertrekken we in bussen vanuit Groningen en Leeuwarden. Onderweg zullen er verschillende opstapplaatsen worden aangedaan. Daarna zullen we doorreizen naar Lisieux (Frankrijk)!
Lisieux is een groot bedevaartsoord voor de heilige Theresia van Lisieux. Deze bijzondere heilige genas op tienjarige leeftijd op wonderbaarlijke wijze van een ernstige ziekte. Daarna besloot ze haar leven aan God toe te wijden. Op haar vijftiende (!) ging ze het klooster in. Al op vierentwintig jarige leeftijd overleed Theresia, maar niet zonder de wereld veel bijzondere geschriften na te laten die vandaag de dag nog veel gelezen worden.

Een leeftijdgenoot van ons, die op een wonderbaarlijke wijze haar leven leidde. In Lisieux zullen we kijken hoe deze jonge Heilige een voorbeeld voor ons kan zijn.
Saai? Absoluut niet! Sinds de Wereldjongerendagen in 1997 in Parijs plaatsvonden, staat er in Lisieux een groot jongerencentrum waar wij, tezamen met nog vele andere jongeren vanuit de wereld, enkele dagen zullen verblijven. En wist je al dat de St.Theresia één van de beschermheiligen is van de Wereldjongerendagen?

Days in the Diocese
Enkele dagen later, op 11 augustus, vertrekken we naar Spanje. We zullen daar enkele dagen in een Spaans bisdom verblijven om ons aan te sluiten bij “Days in the Diocese”.

Een traditie van de Wereldjongerendagen is dat je al enkele dagen van te voren naar het gastland reist. Voordat je naar de stad van de WJD reist, wordt je door een bisdom in de buurt uitgenodigd om eerst enkele dagen in hun bisdom te verblijven. Daar bieden jongeren van het thuisland je een spetterende introductie in de Spaanse cultuur aan. Je verblijft in gastgezinnen (in twee- of drietallen) waar je volop kunt genieten van het Spaanse leven . Overdag zullen we een gevarieerd programma volgen met nog vele andere bisdommen uit de gehele wereld, die ook in hetzelfde bisdom verblijven. Denk aan uitstapjes in de omgeving, maar ook momenten van gebed, bezinning en elke dag een grote jongerenmis.

Benieuwd hoe Days in the Diocese eruit kunnen zien? Kijk hier naar het eerste gedeelte van onze ervaringen tijdens de WJD in 2008! (We kunnen garanderen dat het dan warmer zal zijn!)
(Op dit moment kunnen we het Spaanse bisdom nog niet bekend maken)

Wereldjongerendagen
En dan is het op 16 Augustus zover! Met onze eigen bussen reizen we door naar Madrid waar de grootste jongerenevenement ter wereld zal beginnen. Hier zullen we de andere Nederlandse jongeren ook ontmoeten.
Voor meer informatie over de week in Madrdid zelf, kun je elders op de website terecht.

Voorbereidingsdagen
Zomaar op reis gaan met een grote groep jongeren die je nog niet zo goed kent is best eng! En het is ook veel leuker om met een groep goede vrienden op reis te gaan, zeker naar een evenement als de WJD. Daarom bieden we enkele voorbereidingsdagen aan waar je je medereisgenoten al goed kunt leren kennen.

In januari 2011 zul je uitgenodigd worden voor een eerste ontmoetingsdag waar we de groep voor het eerst bij elkaar zullen zien. Daarnaast zal er met Palmzondag 2011 een geheel weekend georganiseerd worden en sluiting we de voorbereiding tijdens de Bonifatiusdag in juni officieel af. Op deze dag nodigen we ook je ouders, broers, zussen, partners en noem het maar op, uit. Dan leren zij ook de groep kennen met wie jij reist en wij zullen ze uitgebreid over de reis informeren. Kijk in de agenda voor meer informatie over de voorbereidingsdagen.

Praktisch
De reis vindt dus plaats vanaf 7 augustus t/m 22 augustus 2011. Op 23 augustus zul je weer thuis zijn.
Het definitieve reisbedrag wordt in de zomer van 2010 bekend gemaakt.

info

Dhr. H Tran
(050) 406 58 88 (wo/do/vr)
h.tran@bisdomgroningenleeuwarden.nl
www.bisdomgroningen-leeuwarden.nl

organisatieBisdom Groningen-Leeuwarden
locatie
plaatsMadrid (Spanje)
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl