Vandaag is zaterdag 14 september
Kruisverheffing
 

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerdinsdag 30 maart t/m donderdag 1 april 2010    Evangelie van 2010-03-30
begintijd20:30 uur
eindtijd07:00 uur
 titelNachtwake
beschrijving

In de nacht van Witte Donderdag op Goede Vrijdag is er weer een wake in de St. Jozefkathedraal te Groningen.

Het is inmiddels bijna een traditie, en gelukkig één die goed valt bij degenen die al eens aanwezig zijn geweest. Zeker aan te bevelen dus.

In de nacht die de Heer biddend doorbrengt in Gethesemane willen wij dichtbij Hem zijn, zoals Hij van zijn volgelingen heeft gevraagd. Bij Hem in de stilte, in het gebed en in de overweging van het offer dat Hij voor ons gebracht heeft. De nachtwake begint na de Mis, om ongeveer half negen.

Naast ons stille persoonlijke gebed, bidden we onder andere samen de Rozenkrans en horen we een lezing uit de Heilige Schrift en een catechese van de Heilige Pastoor van Ars.

We eindigen de wake om 7 uur met de Lauden van Goede Vrijdag, die Pastoor Wagenaar zal leiden. In de pastorie zullen koffie, thee, soep en hapjes beschikbaar zijn, om de inwendige mens te sterken. U bent van harte welkom om de hele nachtwake of een deel met ons mee te maken. Tot middernacht is de deur van de kathedraal open. Wilt u later komen, laat het dan even aan ons weten. Hopelijk mogen we u welkom heten op Witte Donderdag.

info

Mark de Vries
(06) 10 67 83 19
mr.hofer@gmail.com
www.stmartinusparochie.nl

locatieSt. Jozefkathedraal, Radesingel 2
plaatsGroningen (Groningen)
postcode97
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl