Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 30 mei 2004    Evangelie van 2004-05-30
 titelHeimwee en Verlangen
beschrijvingBisdom Roermond organiseert onder de titel Muzen op zondag: schone kunsten en bijbelse thema's op een zomerse namiddag een aantal bijzondere concerten in de Sint Christoffelkathedraal van Roermond. Door de combinatie van een concert door vooraanstaande Limburgse musici met een toelichting door prominente sprekers onderscheidt de reeks zich van andere muzikale evenementen in Limburg.

De Roermondse kathedraal is het centrum voor kerkmuziek in Limburg. Zang en instrumentale muziek zijn al vanaf het begin van de Kerk een belangrijk onderdeel van de kerkelijke cultuur. In het kader van de revitalisering van de Limburgse bisschopskerk ontstond daarom het idee een bijzondere reeks kathedraalconcerten te ontwikkelen. Deze vonden in de zomer van 2003 voor de eerste keer plaats. Komende zomer een nieuwe reeks van zes concerten. Ze leggen een band tussen heden, verleden en toekomst.

Vooraanstaande musici en sprekers
Alle zes concerten worden gegeven door vooraanstaande Limburgse musici en nader belicht door prominente gasten. Na elk concert werden de aanwezigen uitgenodigd voor een drankje, zodat musici, sprekers en bezoekers elkaar konden ontmoeten en met elkaar van gedachten konden wisselen. De Kathedraalconcerten Roermond 2004 vinden plaats van april tot en met september, telkens op de laatste zondag van de maand om 16.00 uur. De toegang is vrij, na afloop van elk concert wordt een collecte gehouden waarin bezoekers een vrijwillige bijdrage kunnen deponeren (richtprijs: € 10,-).

30 mei: Heimwee en Verlangen, romantische kamermuziek

M.m.v. Roger Creusen, Magda Crijns, Ed Gerits, Emile Godding, Barbara en Gerard Sars en Ingeborg Stijnen.

Er klinkt werk van Johannes Brahms, Antonin Dvorak, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Gerard Sars, Franz Schubert en Hugo Wolf.

Een onverwachte focus op de romantiek. Naast de romantische kamermuziek voor zangstem en piano, hebben vorig jaar ook de originele inleidingen van vier Limburgse pastoordekens indruk gemaakt op de bezoekers. Vandaar dit jaar een vervolg.

infowww.bisdom-roermond.net/kathedraal/nieuws/detail.php?ID=53
organisatieBisdom Roermond
locatieSint Christoffelkathedraal
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl