Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 22 mei 2010    Evangelie van 2010-05-22
begintijd17:30 uur
eindtijd20:00 uur
 titelKatholiekendag Bisdom Roermond *AANGEPAST*
beschrijving

Het 450-jarig jubileum van het bisdom Roermond wordt op zaterdag 22 mei afgesloten met een geloofsfeest in en om de Sint-Christoffelkathedraal te Roermond. Katholieken uit heel Limburg - jong en oud - zijn van harte welkom bij dit Feest van het Licht. Aanvankelijk zou de sluiting plaatsvinden in openluchttheater De Doolhof in Tegelen. Het bisdom kiest nu echter bewust voor een meer sobere vorm. Een grootse afsluiting van het jubileumjaar wordt in het licht van de actualiteit niet passend geacht.

Het programma in de kathedraal start rond 17.30 uur met een inspirerende en enthousiasmerende lezing door de van oorsprong Limburgse zuster Anima Christi van Eijk. Zij is generaal-overste van één van de snelst groeiende en jongste congregaties ter wereld, de Zusters van het Mensgeworden Woord. Aansluitend is bisschop Frans Wiertz hoofdcelebrant in een feestelijke eucharistieviering. Een gelegenheidsorkest van blaasmusici uit heel Limburg verleent muzikale medewerking. Voor kinderen is er een kindernevendienst.

Na afloop van de H. Mis zal in de tuin van de kathedraal het motto van het jubileumjaar 'Al Licht' op bijzondere wijze nog eenmaal worden uitgelicht. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen de gasten bovendien genieten van verschillende optredens. Rond 20.00 uur wordt het jubileumfeest afgesloten en wordt het vuur van Pinksteren, het vuur van dit jubileumjaar, doorgegeven aan de Limburgse parochies, op weg naar de toekomst.

info

www.bisdomjubileum.nl

organisatieBisdom Roermond
locatieSint-Christoffelkathedraal, Grote Kerkstraat 4
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl