Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Retraite
retraite
wanneermaandag 19 t/m zondag 25 september 2011    Evangelie van 2011-09-19
begintijd14:00 uur
eindtijd14:00 uur
 titelFranciscaanse Stille retraite
beschrijving

Regelmatig worden franciscaanse stille retraites met dagelijks persoonlijke begeleiding georganiseerd in Megen en Arnhem.

Data in 2010 en 2011

  • 21-27 juni 2010 te Arnhem
  • 20-26 september 2010 te Megen
  • 14-20 maart 2011 te Megen
  • 20-26 juni 2011 te Arnhem
  • 19-25 september 2011 te Megen

Begeleiders: Jan van Beeck en Ricky Rieter

Locatie: Minderbroederklooster te Megen

Franciscaanse stille retraite
Onze Franciscaanse stille retraites met persoonlijke begeleiding zijn rust- en bezinningsmomenten op onze levensweg. Het vinden van onze site is een teken dat je dit aan het zoeken bent. Om een beeld te geven van onze opzet hier enkele woorden. Op de andere pagina’s zullen we wat uitgebreider ingaan op inhoud en vorm.

De retraites vinden plaats in een klooster.

Veel kloosters bieden wel ruimte voor rust en bezinning, maar vaak is dat zonder, of met slechts summiere, begeleiding. Ook bij gemeenschappelijke retraites ontbreekt die persoonlijke begeleiding vaak door het wat vollere programma.

In deze zesdaagse retraites worden geen conferenties gegeven. Het zijn stille retraites waarin iedere retraitant een persoonlijke weg gaat, waarbij hij/zij dagelijks een begeleidingsgesprek heeft met een van de begeleiders. Het voordeel hiervan is dat de retraite altijd zal aansluiten bij het leven van de retraitant.

Een gemeenschappelijk moment op de dag is de themaviering, die geënt is op de liturgie van de dag. Er zit altijd wel een thema in verborgen waar we enkele gedachten over uitspreken, vanuit de spiritualiteit van Franciscus of Clara. Een ander gemeenschappelijk moment is de eucharistieviering. Verder naar behoefte het deelnemen aan het getijdengebed.

info

(0412) 40 38 85
info@stilleretraites.nl
www.stilleretraites.nl

locatieMinderbroedersklooster, Kloosterstraat 6
plaatsMegen (Noord-Brabant)
postcode53
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl