Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
Bisdom Den Bosch
(B Den Bosch)

Bisdom Den Bosch

Website E-mail

Postbus 1070
5200 BC Den Bosch

Parade 11
5211 KL Den Bosch

tel (073) 6125488
fax (073) 6136850

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 27 juni t/m zondag 11 juli 2010    Evangelie van 2010-06-27
 titelParochiemissie Nijmegen
beschrijving

Van zaterdag 27 juni t/m zondag 11 juli 2010 wordt in Nijmegen een parochiemissie gehouden.

Op zondag 27 juni gaat in Nijmegen de Parochiemissie van start met een feestelijke pontificale mis met bisschop Hurkmans. Aansluitend zullen er twee weken lang in de Emmausparochie activiteiten plaatsvinden die gericht zijn op de geloofsgemeenschap. De voorbereidingen zijn volgens organisator kapelaan Van Eijk in volle gang. Ongeveer 20 vrijwilligers hebben zich aangemeld om mee te helpen. In de week van 28 juni worden er in samenwerking met de Engelse Siongemeenschap zo’n 100 huisbezoeken afgelegd. Tijdens deze bezoeken worden mensen uitgenodigd om naar de activiteiten in de opvolgende week te komen.

Van Eijk: “Op zondag 4 juli een gezinsdag. We beginnen met een viering en aansluitend ontmoeting en een speurtocht. Maandag 5 juli gaan we met de kinderen fruitmanden maken. De fruitmanden zullen door de makers naar een adres van iemand in de parochie gebracht worden. Op het pastoraal centrum aan de Groenestraat wordt op dinsdag 6 juli om 19:30 uur een inleiding gegeven over hoe de St. Egidiusgemeenschap werkt aan vrede in de wereld. Op vrijdag 9 juli begint op 14:00 de inloopmiddag. We beginnen met een gebedsviering met ziekenzegen en aansluitend zijn er tal van activiteiten voor ouderen. ’s Avonds om 19:30 is er speciaal voor jongeren een gebedsviering met The Fruits in de Lourdeskerk.”

Een ‘geloofsfeest’ noemt Van Eijk de Parochiemissie ook wel: “Na de mis horen we ‘gaat allen heen in vrede’ waarop de mensen antwoorden ‘wij danken God’. In het Latijn staat ‘Ite missa est’, wat zoiets betekent als ‘ga u bent gezonden’. Het woord mis komt dus van de zending na de viering. In zekere zin zijn we allemaal gezonden om de blijde boodschap te verkondigen, in woord en daad. Meer algemeen gezegd, willen we laten zien dat we parochiegemeenschap zijn. Op meer concrete wijze willen we dit doen in de parochiemissie.”

“Het fundament van Parochiemissie is gebed”, gelooft Van Eijk. “Ik wil daarom iedereen uitnodigen om het missiegebed met enige regelmaat mee te bidden.”

info

www.bisdomdenbosch.nl

organisatieBisdom Den Bosch
locatie
plaatsNijmegen (Gelderland)
postcode65
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl