Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
Missiezusters van het Kostbaar Bloed
(Kostbaar Bloed)

Missiezusters van het Kostbaar Bloed

Website E-mail

Missieklooster ”Heilig Bloed”

Missiezusters
van het Kostbaar Bloed


Gesticht in 1885 door Abt
Franz Pfanner in Zuid-Afrika

Ons missiegebied is het Koninkrijk Gods, en dat heeft geen grenzen

Kloosterdreef 7
5735 SJ  Aarle-Rixtel

(0492) 461 324
(0492) 465 458

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 3 t/m zondag 5 september 2010    Evangelie van 2010-09-03
 titelBrabantse ballonfeesten
beschrijving

Het van oorsprong Gemertse Ballonfestijn zal in 2010 een metamorfose ondergaan en omgedoopt worden tot de Brabants Ballonfeesten. De organisator, de Rotaryclub Gemert – Beek en Donk – Lieshout, heeft besloten het bij het 20e jubileum uit te breiden tot een evenement met een regionaal karakter. De nieuwe locatie voor het evenement wordt de Brabantse Kluis dat midden in het landelijke gebied tussen Gemert, Beek en Donk en Aarle-Rixtel is gelegen.

De volgende veranderingen staan op stapel:

  • De Brabantse Ballonfeesten worden, in goed overleg met de Missiezusters van het Kostbaar Bloed te Aarle-Rixtel, gehouden in de landerijen achter het klooster en de Brabantse Kluis.
  • De ambitie van de organisatie is om 30 – 35 ballonnen te laten opstijgen en een uitgebreid nevenprogramma uit te voeren.
  • De Brabantse Ballonfeesten zullen plaatsvinden op 3, 4 en 5 september. Voorheen werd het evenement in Gemert in juni georganiseerd. Directe aanleiding is het Wereld Kampioenschap voetballen dat in juni wordt gespeeld.
  • Er wordt intensief samengewerkt met herberg ‘De Brabantse Kluis’, Christa en Geert Migchels.

De organisatie is blij met de medewerking van de zusters. Het feit dat de opbrengst van de Brabantse Ballonfeesten ten goede komt aan goede doelen komt overeen met het gedachtegoed van de kloostergemeenschap. Binnenkort zal bekend gemaakt worden welke goede doelen voor 2010 geselecteerd worden. Het gemeentebestuur van Laarbeek heeft inmiddels positief gereageerd op de verplaatsing van het evenement naar Aarle-Rixtel. De 19-jarige ervaring met het Ballonfestijn in Gemert wil de Rotaryclub nu inzetten voor een grotere aanpak vanaf 2010.

info

Kloosterboerderij naast Missieklooster Heilig Bloed / Herberg de Brabantse Kluis
Kloosterdreef 7
5735 SJ AARLE-RIXTEL
(0492) 46 81 10

www.gemertsballonfestijn.nl

organisatieMissiezusters van het Kostbaar Bloed
locatieMissieklooster Heilig Bloed, Kloosterdreef 7
plaatsAarle-Rixtel (Noord-Brabant)
bisdomDen Bosch
doelgroepGezin Gezin
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl