Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerzaterdag 20 maart 2010    Evangelie van 2010-03-20
begintijd15:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelHij had beter dood kunnen zijn
beschrijving
Startdatum 20-03-2010
Tijd 15:00-17:00 uur
Locatie VUmc, Amstelzaal, De Boelelaan 1117, Amsterdam
Titel Hij had beter dood kunnen zijn
Spreker Eveline Brandt, Hans Reinders, Harrie Lafeber, Mieke Geuze en Gert van Dijk
Contactgegevens Aanmelding via www.vuconnected.nl
Onderdeel VUconnected
Wetenschapsgebied Theologie en wijsbegeerte
Evenementtype Varia

Had hij beter dood kunnen zijn? Is een zwaar gehandicapt leven wel een zinvol leven? Zo’n kind kan nergens om vragen. Moet levensbeëindiging dan mogelijk zijn? Dit debat gaat over de vraag of wij mogen oordelen over andermans leven.
Gerbert van Loenen, redacteur van Dagblad Trouw, is auteur van het boek “Hij had beter dood kunnen zijn. Oordelen over andermans leven”, en vindt dat ook ernstig gehandicapten recht van leven hebben.

De Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde wil de regels juist verruimen. Actieve levensbeëindiging moet ook mogelijk zijn bij ernstig gehandicapte pasgeborenen die pas in de toekomst zullen lijden.

Onder leiding van Eveline Brandt, gezondheidsjournaliste, debatteren Hans Reinders (hoogleraar ethiek VU), Harrie Lafeber (hoogleraar neonatologie VU), Mieke Geuze (arts en moeder van gehandicapt kind) en Gert van Dijk (medisch ethicus Erasmus MC) over de stelling van Gerbert van Loenen.

In samenwerking met: Dagblad Trouw, uitgeverij Van Gennep, Vereniging BOSK (vereniging van motorisch gehandicapten en hun ouders)

Toegang
Voor studenten gratis
Leden VU-Windesheim, VUmc-medewerkers, leden BOSK, abonnees Trouw €5,-
Overigen € 7,50

info

www.godgeleerdheid.vu.nl/nl/nieuws-en-agenda/agenda/2010/15.asp
www.vuconnected.nl

locatieVUmc, Amstelzaal, De Boelelaan 1117
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl