Vandaag is donderdag 17 oktober  

categorie categorie Reis
reis
De Tiltenberg
(Tiltenberg)

De Tiltenberg

Website E-mail

Vormingscentrum van het Bisdom van Haarlem-Amsterdam

De Tiltenberg
Zilkerduinweg 375
2114 AM  Vogelenzang

(0252) 345 345

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 25 t/m zaterdag 31 juli 2010    Evangelie van 2010-07-25
(Sint Jacob)
 titelPriestervakantie Tiltenberg
beschrijving

De Tiltenberg organiseert opnieuw een Priestervakantie in de zomer van het volgend jaar. Dit keer is de vakantie iets korter dan gebruikelijk omdat er ook een reis wordt aangeboden naar de sluiting van het Jaar van de priester (7-12 juni 2010).

De priestervakantie vindt plaats van 25 juli - 31 juli 2010.

De kosten bedragen € 340 halfpension (volpension is mogelijk en ter plaatse af te spreken).
We verblijven in Gästehaus Maria - Friedensthal, Im Friedensthal 46, 31812 Bad Pyrmont/Löwensen. In huis is een kapel aanwezig.

Het huis is mooi en rustig gelegen aan de rand van Bad Pyrmont.
De kamers zijn voorzien van douche, toilet, telefoon en balkon; tegen extra betaling van € 2,- per dag wordt een TV ter beschikking gesteld; voor dieet of vegetarische eten wordt € 3,- per persoon per dag extra berekend.

Uitgangspunt van de priestervakantie is Bad Pyrmont, een " Kurort" in het Wesenbergerland - op minder dan 300 kilometer van Vogelenzang -, dat op de derde plaats van meest attractieve kuuroorden staat (Treugast-ranking). Het behoorde vroeger tot het vorstendom Waldeck-Pyrmont (koningin Emma). Dit gebied biedt vele mogelijkheden: men kan gebruik maken van de faciliteiten van het Kuuroord en het grote aanbod aan culturele evenementen dat daar plaats vindt (‘ Pyrmonter Sommer" ); de regio is bij uitstek geschikt voor fietstochten, Hannover en Hildesheim liggen in de nabijheid, evenals Hameln (van de rattenvanger), het natuurfenomeen de "Externsteine", de abdij Corvey, de historische steden Detmold en Paderborn. Tijdens de priestervakantie is in Paderborn het Libori-fest bezig met processies en feesten. In Detmold is bezienswaardig het stamslot van de familie Lippe-Biesterfeld (van Prins Bernhard, die er overigens niet geboren is). Rond Bad Pyrmont lopen twee toeristische routes: de "Deutsche fachwerkstraße" en de " Deutsche Märchenstraße".

Samen bidden we de lauden en de vespers en vieren we de H. Eucharistie.
Voor iedere dag worden voorstellen gedaan voor uitstapjes, maar dit is alleen een aanbod; ieder kan zelf de dag invullen zoals hij dat wenst.

info

Dhr. P. Klaver
pklaver@tiltenberg.org
www.tiltenberg.org

organisatieDe Tiltenberg
locatieGästehaus Maria - Friedensthal, Im Friedensthal 46
plaatsLöwensen (Duitsland)
doelgroepPriesters en religieuzen Priesters en religieuzen
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl