Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Reis
reis
wanneerzaterdag 7 t/m woensdag 11 augustus 2010    Evangelie van 2010-08-07
 titel5-daagse busreis naar La Salette
beschrijving

Reizen De Arend, autocarbedrijf uit Arendonk (België) organiseert een busreis naar La Salette met een bezoek aan Ars en Nevers.

Dag 1
Vanaf Parijs langs de autoroute A6 naar Ars. Het dorp Ars ligt op 450km van Parijs.
In de loop van de avond aankomst in Villefranche sur Saône en overnachting in hotel Mercure.

Dag 2: Ars
Voormiddag bezoek aan de “Heilige Pastoor van Ars”. Elk jaar bezoeken een half miljoen pelgrims
Ars en brengen een bezoek aan de romaanse basiliek met het schrijn met het lichaam van Abbé
Vianney, beter gekend als “le Curé d’Ars ( de pastoor van Ars), zijn biechtstoel, zijn preekstoel en de pastorie. In 1925 werd hij door paus Pius XI heilig verklaard en in 1929 wordt hij als patroon aangewezen van alle pastoors ter wereld.
Ook mogelijkheid om het bijwonen van een nederlandstalige diareeks over het leven van de
H.Pastoor van Ars. Na de middag via Grenoble, langs de Route Napoléon, naar La Salette. In de loop van de avond aankomst in La Salette en overnachting in L’Hôtellerie du Sanctuaire. Vol pension.

Dag 3: La Salette
La Salette is een onooglijk alpendorpje op 1800 meter hoogte. Op 19 september 1846, het feest van Onze Lieve Vrouwe van Smarten, verscheen Maria aan twee herderskinderen , de 14-jarige
Melanie Calvat en de 11-jarige Maximin Giraud. Maria deed in La Salette een aantal uitspraken die bij modernistische groepen niet op een warm onthaal kunnen rekenen. Toen niet en nu niet
Een waterbron werd ontdekt op de plaats van de verschijning. Tijd voor bezoek aan het heiligdom en voor wandeling in de bergen. Verblijf in La Salette in half pension.

Dag 4
Na het ontbijt afreis via Grenoble en Lyon naar Moulins. Onderweg bezoek aan Paray-le Monial, bekend vanwege de prachtige romaanse basiliek en als bedevaartsoord in de Heilig-Hart-verering.
De zuster Margaretha-Maria Alacoque kreeg hier in de 17e eeuw visioenen van het Heilig Hart van Jezus. Bezoek aan de basiliek en aan de kapel van de Visitatie met het lichaam van de zuster.
Aankomst in Moulins rond 19.00u. Avondmaal en overnachting in hotel Mercure.

Dag 5: na het ontbijt naar Nevers
Voormiddag brengen we een bezoek aan “L’ Espace Bernadette “ o.a. aan het klooster Saint-Gildard waar het schrijn met het ongeschonden lichaam van Bernadette zich bevindt.
Bovendien is er een nabootsing van de grot van Massabielle (Lourdes) waar Maria achttien maal aan Bernadette verscheen. In de kloostertuin staat een mooi beeld van Maria waarvan Bernadette zegde: “Elle a quelque chose de la Beauté que j’ai vue”. Tot slot vertelt een museum over het leven van Bernadette temidden van de zusters van de Liefdadigheid in Nevers. Na haar dood in 1879, tot op heden is haar lichaam ongeschonden gebleven. Sinds 1925 is het lichaam, zonder dat er verdere ontbinding optreedt, boven de grond gebleven. Het ligt opgebaard in een schrijn in de kapel van het klooster. Na het bezoek vertrek naar België.

Prijs
Half pension € 440
Toeslag 1-persoonskamer € 80

info

Reizen De Arend
Hertevelden 8
2370 Arendonk
014/67 70 53
reizendearend@pandora.be
www.reizendearend.be

locatie
plaatsLa Salette (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl