Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Reis
reis
wanneerzaterdag 2 t/m zaterdag 9 oktober 2010    Evangelie van 2010-10-02
(Heilige Engelbewaarders)
 titel8-daagse busreis naar Pater Pio
beschrijving

Reizen De Arend, autocarbedrijf uit Arendonk (België) organiseert een busreis naar het land van Pater Pio: Assisi, Loreto, Manoppello en Padua (Italië).

Dag 1
Opstapplaatsen. Ontbijtgelegenheid. Via Aarlen, Straatsburg en Basel naar Chiasso: half pension.

Dag 2
Chiasso-Milano-Bologna-Assisi. Bezoek aan de basiliek S.Franciscus, waar in de crypte de stoffelijke resten van Sint Franciscus worden vereerd. De wanden en de gewelven van de benedenkerk zijn bedekt met fresco’s. De bovenkerk is beroemd om de 28 door Giotto geschilderde fresco’s, die het leven van Sint Franciscus afbeelden. Een ander te bezoeken kerk is Santa Chiara met de graftombe van de heilige Clara en met de Cappella del Cocifi sso waarin het kruisbeeld te zien is dat tot Sint Franciscus sprak. Indien de tijd het toelaat bezoeken we de grote basiliek S.Maria degli Angeli, gelegen in de vlakte beneden Assisi. In de basiliek worden vereerd het” kapelletje van de “Porziuncola” waarin Franciscus met zijn broeders samenkwam en ook de “Cappella del Transito” die op de plaats staat waar Franciscus stierf. Half pension in Assisi.

Dag 3
Via Foligno langs Macerata naar Civitanova aan de Adriatische kust. Over de kustautostrade langs de zee naar Loreto, gelegen in de Marche (bezoek). In de grote basiliek binnen de oude omwalling wordt volgens een oude traditie de woning van Maria, “het Heilig Huisje van Nazareth”, vereerd. Het “Heilig Huisje” werd door ridders die “Angeli”(=engelen) heetten per schip vervoerd maar volgens de legende door “engelen” langs de lucht overgevlogen. We bewonderen de met fresco’s beschilderde koepel, aan de buitenmueren de prachtige marmeren bekleding met voorstellingen uit het leven van Maria en het beeld van Maria uit cederhout van Libanon. Rond het huisje openen zich negen kapellen met mooie fresco’s. Verder naar San Giovanni Rotondo. Half pension.

Dag 4
Ganse dag bezoek aan San Giovanni Rotondo. De oude kerk (la chiesa antica), gelegen naast het klooster van de Paters Capucijnen met het houten kruisbeeld waarvoor Pater Pio op 20 september 1918 de wonden van Christus ontving.
De kerk van Santa Maria delle Grazie uit 1956 gelegen naast de oude kerk met kostbare mozaïeken en glasramen en in de crypte de indrukwekkende marmeren graftombe van Pater Pio. De nieuwe kerk van Pater Pio (la chiesa nuova), een prachtig, groots en modern ontwerp van de beroemde architect Renzo Piano en met religieuze kunstwerken van vermaarde hedendaagse kunstenaars.
We bezoeken verder het klooster waarin herinneringen aan Pater Pio worden bewaard (o.a. zijn cel, zijn sandalen, het beddenlaken en de handschoenen die de stigmata van de handen bedekten) en de monumentale kruisweg met 14 bronzen staties en een bronzen beeld van Pater Pio, gemaakt door de bekende beeldhouwer Messina. Half pension in San Giovanni Rotondo.

Dag 5
Uitstap naar Promontorio del Gargano met bezoek aan Monte Sant’Angelo met Sanctuario di San Michele is gelegen op het Gargano schiereiland op 800m hoogte boven de havenstad Monfredonia. Het stadje Monte San’ Angelo was vroeger een stopplaats voor kruisvaarders op weg naar het heilig land. In de grot werd een grotkerk uitgebouwd. Langs een majestueuze marmeren trap daalt men af naar de grotkerk. De wijk “Juno” met witgepleisterde huizen gebouwd tegen de helling is de middeleeuwse kern van het stadje. Terug naar San Giovanni Rotondo. Half pension.

Dag 6
Langs het Mare Adriatico naar Manoppello gelegen in de bergachtige streek van de Abruzzi.
Bezoek aan de “sluier” of “zweetdoek van Veronica “, waarop een afbeelding van het gezicht van Jezus te zien is. Deze doek was eeuwenlang zoek. Dit geheimzinnig doek van mosselzijde werd ontdekt in het kleine dorp Manoppello gelegen in de bergachtige streek van de Italiaanse Abruzzen. We weten nu hoe Jezus eruit zag. Deze opzienbare ontdekking heeft ook de belangstelling gewekt van paus benedictus XVI , die het dorp Manoppello heeft bezocht. ’s Namiddags verder via Ancona en Rimini naar Imola. Half pension.

Dag 7
Via Bologna en Ferrara naar Padua. In Padua werd in de 13de eeuw een grote basiliek gebouwd om de stoff elijke resten van Antonius te bewaren. Het gotisch interieur van de basiliek herbergt talrijke mooie kapellen o.a.: de grote kapel met het renaissance graf van de H.Antonius, de kapel van Sint Jacobus met mooie 14 eeuwse fresco’s, de kapel met de relikwieën waar in vitrines de intacte spraakorganen van de heilige worden bewaard.
Een mogelijke wandeling naar de Piazza delle Erbe en naar de Piazza del Duomo toont het historisch hart van de stad. Via Verona, Milano naar Chiasso. Half pension.

Dag 8
Via Luzern, Basel, Straatsburg en Luxemburg naar de afstapplaatsen.

Prijs
Half pension € 640
Toeslag 1-persoonskamer € 126

info

Reizen De Arend
Hertevelden 8
2370 Arendonk
014/67 70 53
reizendearend@pandora.be
www.reizendearend.be

locatie
plaatsAssisi (Italië)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl