Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Televisie en radio
tv
KRO

KRO

Website E-mail

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 7 maart 2010    Evangelie van 2010-03-07
begintijd09:30 uur
eindtijd11:00 uur
 titelTV-Eucharistieviering vanuit Rome
beschrijving

De extra lange eucharistieviering op Televisie komt aankomende zondag vanuit Rome. De viering komt rechtstreeks uit de parochie San Giovanni della Croce, in het noorden van Rome. Paus Benedictus XVI draagt de mis op. Het commentaar wordt verzorgd door Antoine Bodar.

Jaarlijkse afspraken
Paus Benedictus XVI bezoekt in zijn hoedanigheid als bisschop van Rome gemiddeld twee keer per jaar een Romeinse parochie. Dat doet de Paus naast zijn vaste jaarlijkse afspraken, als de processie op het feest van Corpus Domini en bezoeken aan instellingen of organisaties zoals de Caritas in Rome.

Parochie
Op zondag 7 maart brengt de Paus zijn 9e pastorale bezoek aan de parochie San Giovanni della Croce. Deze parochie van 16.000 zielen ligt in het noorden van Rome, in een van de nieuwere wijken die in de jaren zeventig en tachtig zijn gebouwd. 

Aanwezig
Medecelebranten zijn de Vicaris Generaal van Rome kardinaal Vallini en de hulpbisschop Guerrino di Torra (verantwoordelijk voor deze parochie) en pastoor Don Enrico Gemma.

Ontmoeting
Na de mis zal de paus nog een korte ontmoeting hebben met de parochianen om vervolgens weer om 11.40 terug te komen op het Vaticaan, op tijd voor het Angelus van 12.00 uur.

Het commentaar wordt verzorgd door Antoine Bodar.

info

www.katholieknederland.nl/eucharistie-tv/2010/detail_objectID704844.html

organisatieKRO
locatieNederland 2
plaatsNederland
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl