Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzaterdag 24 april 2004    Evangelie van 2004-04-24
 titelGemeenschap van de H. Familie
beschrijvingDe beweging 'Gemeenschap van de H. Familie' houdt een bezinningsdag in het Willibrordushuis te Den Haag. De dag start om 10.00 uur en zal tot 14.00 uur duren. Naast een inleiding en discussie is er een Eucharistieviering en gelegenheid tot een persoonlijke biecht.

De naam van de beweging laat zien waarop haar spiritualiteit is gebaseerd: haar uitgangspunt is het voorbeeld dat Jezus gaf in de eerste dertig jaar van zijn leven binnen de H. Familie samen met zijn Moeder de H. Maagd en de heilige Jozef. Dit uitgangspunt behelst dat de leden in hun eigen leefmilieu, het gezin, het bedrijf of de school en temidden van de alledaagse werkelijkheid heilig worden. De beweging leert de leden dat zij afstand moeten doen van illussies die sommigen heel dierbaar zijn, met name de waan dat het persoonlijk leven en de samenleving maakbaar zijn.

"Wie deze Weg opgaat, zal tevens ervaren welke diepe zin en rijkdom een bewust op God gericht leven inhoudt. Onze waardering voor de materiele werkelijkheid als Gods schepping komt tot haar juiste proporties. We zien onze medemensen dan niet meer als personen die tot functie hebben ons houvast te bieden of onze behoeften te vervullen, maar als een gave van God. (...)

De werkwijze is gericht op de praktijk van alledag. Daar moeten we God vinden, niet in uitzonderlijke of extatische gebeurtenissen of ervaringen."

infoen opgave: dhr. en mw. De Vreede (015) 310 8327 of mw. E van de Pawert (070) 392 2994
locatieWillibrordushuis, Oude Molstraat 35
plaatsDen Haag (Zuid-Holland)
postcode25
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl