Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Retraite
retraite
wanneermaandag 10 t/m woensdag 12 mei 2010    Evangelie van 2010-05-10
begintijd17:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelMaria, vol van genade, de Heer is met U
beschrijving

Maria nodigt ons uit om de grote gift van het Leven in de Goddelijke Wil te aanvaarden:"Weet dat ik de hele wereld zal doorkruisen...Indien nodig zal ik rondgaan gedurende eeuwen totdat ik als Koningin en als Moeder, mijn volk zal hebben gevormd, mijn kinderen die de Goddelijke Wil kennen en doen, heersen, waar dan ook..."

  • Wat behelst het Fiat van Maria?
  • Wat behelst het Fiat van de Drie-eenheid?
  • Wat behelst het Fiat van Luisa?
  • Wat behelst ons eigen Fiat?
  • Wat is mijn antwoord op de vraag om tot totale overgave te komen?

Luisa Piccarreta Luisa Piccarreta wordt ook wel de Dienares Gods uit Corato genoemd. Zij leefde in het uiterste zuiden van Italië van 1865 tot 1947. Zij ontving als eerste na Maria, de gave van de Goddelijke Wil. Dit is de gave waarmee de mens oorspronkelijk werd geschapen en die het mystieke huwelijk overstijgt. Zij kreeg de opdracht dat "Leven in de Goddelijke Wil" kenbaar te maken. Daartoe schreef zij, in gehoorzaamhaid een totaal van 14.000 bladzijden. Zij leefde uitsluitend van de Eucharistie en de Goddelijke Wil. Hierbij bedenke men dat leven in de Goddelijke Wil méér behelst dan het doen van Gods Wil. Reeds tijdens haar leven werd Luis 'La Santa' genoemd.

Begeleider: Goedele De Maeyer is opgegroeid met de bijbel op schoot. Reeds als kind en jongere voelde zij zich sterk aangesproken door God en door Maria. Bijna 10 jaar geleden begon de fascinatie voor de geschriften van Luisa Piccarreta.Nu is zij verantwoordelijk voor de hele werking, zoals het begeleiden van verschillende groepen, het houden van regelmatige conferenties en lezingen en persoonlijke contacten. Om dit werk goed te kunnen doen staat zij voortdurend in contact met de Associatie Luisa Piccarreta in Corato, Italië.

Bijdrage in de kosten: € 95

info

Bernadette Reefman OCDS
Oude Molstraat 35
2513 BA  Den Haag
(070) 365 43 85
retraites@willibrordushuis.nl

locatieWillibrordushuis, Oude Molstraat 35
plaatsDen Haag (Zuid-Holland)
postcode25
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl