Vandaag is woensdag 16 oktober  

categorie categorie Retraite
retraite
wanneervrijdag 30 april t/m zondag 2 mei 2010    Evangelie van 2010-04-30
(Koninginnedag)
begintijd18:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelDwaasheid vh kruis & de christelijke wijsheid
beschrijving

Weekend in volledige stilte, carmelitaans en met de mogelijkheid van persoonlijke begeleiding.

Inleider:Pater Guy Borreman s.j.
Charismatische Gebedsschool "Bron van Levend water".
Begint 30 april met broodmaaltijd om 18.00 uur en eindigt 2 mei om 16.00 uur. Kosten: € 90 p.p.

Inhoud
Dat Jezus leeft ervaren we in de Charismatische gebedsschool "Bron van Levend water"doorlopend. Wat de Paus zegt, dat Jezus levens verandert, kunnen wij totaal onderschrijven.

De wortels van de Gebedsschool liggen in de klassieke Ignatiaanse retraites die ik ruim 35 jaar geleden begonnen ben. Vanaf het begin heb ik God aan het werk mogen zien in de retraitanten. De intuïtie van Sint Ignatius om de Schepper met het schepsel alleen te laten is een bron van ingrijpende veranderingen in de mens. God kan volop God zijn. Het mensbeeld dat we hanteren is dat van Paulus, die de mens indeelt in geest(pneuma), ziel(psyche) en lichaam. Daarin verschilt hij van de moderne wetenschappen die zich meestal beperken tot ziel en lichaam. Wij bewegen ons op het niveau van de geest, waar de relatie met de Drie-ene God plaats vindt. Wij bespelen het klavier van het geestelijk leven met geestelijke middelen. Maar wij zien en geloven dat die relatie tot de Vader, de Zoon en de Geest ook invloed heeft op de ziel en het lichaam. Was het Jezus zelf niet die door de zondevergeving ook het lichaam van de lamme gezond maakte? Sacramenten zijn voor vele gelovigen bloedloos geworden.

In de gebedsschool ervaren wij ze als levenwekkend. In de Eucharistie is het dezelfde Jezus die 5000 mensen voedde; in de biecht dezelfde die Magdalena's zonden vergaf, in de ziekenzalving dezelfde die de blinden genas. Wanneer wij het Woord van God overwegen, het kauwen en herkauwen, doet het wat het zegt. God sprak en de schepping ontstond. Hij spreekt ook nu en wij staan op, gaan weer geloven, hopen en beminnnen, wij worden stilaan vrij en vaak gezond. Als God ons zegt: '' Gij zijt kostbaar in mijn ogen', 'Vrees niet, uw zonden zijn u vergeven'en wij laten die woorden in ons hart vallen om ze daar te bewaren, kunnen wij genezen van schuldgevoel, minderwaardigheid, angst enz. Het woord van Jezus spreekt vrij en ge zult vrijgesproken worden (Lc.6,37) is een krachtig geestelijk medicijn. Gekwetste mensen komen niet tot vrede zolang ze niet vergeven hebben. Zij zijn immers geschapen naar het beeld van God die liefde is.

info

Bernadette Reefman OCDS
Oude Molstraat 35
2513 BA Den Haag
(070) 365 43 85
retraites@willibrordushuis.nl
www.willibrordushuis.nl

locatieWillibrordushuis, Oude Molstraat 35
plaatsDen Haag (Zuid-Holland)
postcode25
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl