Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerwoensdag 28 april 2010    Evangelie van 2010-04-28
begintijd16:30 uur
 titelGebeden met de Broeders van TaizĂ©
beschrijving

Informatiebijeenkomsten over Europese Jongerenontmoeting Taizé

In maart en april worden door het hele land informatiebijeenkomsten gehouden over de Europese Jongerenontmoeting van Taizé, die van 28 december 2010 tot 1 januari 2011 in Rotterdam gehouden wordt. Bij deze ontmoetingen zijn ook een aantal broeders van de geloofsgemeenschap in Frankrijk aanwezig. De bijeenkomsten in maart worden in het hele land georganiseerd. In april zijn er nog bijeenkomsten in de regio Rotterdam.

De bijeenkomsten zijn bedoeld om jongeren te enthousiasmeren voor het evenement waar naar verwachting 25.000 jongeren uit de hele wereld op af gaan komen. Daarnaast worden geloofsgemeenschappen in Rotterdam en omgeving opgeroepen een steentje bij te dragen aan de jongerenontmoeting, bijvoorbeeld door het zoeken naar gastgezinnen of door het houden van gebedsbijeenkomsten in de week van het evenement.

De organisatie van de jongerenontmoeting is in handen van de broeders van Taizé. Om de ontmoeting voor te bereiden is door de broeders een stuurgroep samengesteld met daarin vertegenwoordigers van de Katholieke Kerk en de Protestantse Kerk.

De gemeenschap van Taizé (Frankrijk) telt een honderdtal broeders, katholiek en van verschillende protestantse afkomst, uit bijna dertig landen. Uit alle werelddelen komen jongeren massaal naar Taizé om deel te nemen aan de wekelijkse ontmoetingen. Een verblijf in Taizé is een mogelijkheid om naar gemeenschap met God te zoeken door het gemeenschappelijk gebed, het zingen, stilte en persoonlijke bezinning. Eén keer per jaar is er een grote jongerenontmoeting in een Europese stad.

info

Stuurgroep
taizeinnederland@live.nl

www.taizeinnederland.nl

locatieEmmausgangerskerk, Reyerdijk 67
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl