Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 18 t/m dinsdag 21 september 2010    Evangelie van 2010-09-18
 titelHotelbedevaart Beauraing Pro Maria
beschrijving

Het Nederlands Beauraing Comité Pro Maria Bisdom Rotterdam organiseert bedevaarten naar Beauraing, België.

Hotelbedevaarten 2010
Zaterdag 29 mei t/m dinsdag 1 juni
Zaterdag 21 t/m dinsdag 24 augustus
Zaterdag 18 t/m dinsdag 21 september

Verzorgingsbedevaarten 2010
Zaterdag 29 mei t/m dinsdag 1 juni
Zaterdag 18 t/m dinsdag 21 september

Een kleine stad  aan de rand van de Ardennen, werd een niet alleen vanuit België zelf maar ook vanuit Nederland en het nabije Frankrijk een druk bezochte bedevaartplaats.

Maria is er tussen dinsdagavond 29 november 1932 en dinsdag 3 januari 1933 in  totaal drie en dertig maal verschenen aan vijf eenvoudige kinderen de meisjes Fernande (15) en  Gilberte(13),Voisin, Andrée (14) en Gilberte Degeimbre (9) en de jongen Albert Voisin (11). Eenvoudig is het altijd gebleven.

De plaats van de Verschijningen ligt vlakbij een spoorwegviaduct, waarover druk treinverkeer z`n gang gaat. Er staat een vriendelijk beeld van Maria met het Gouden Hart,zoals zij hier wordt aangeroepen. Rondom is een complex gebouwd dat de  pelgrims en hun devotie sfeervolle accommodatie verschaft, maat het massale bleef er vreemd aan: men voelt zich bij Maria in Beauraing gemakkelijk thuis.

info

Jan en Tonny van Gerwen
(070) 366 96 31
jangerwen@hetnet.nl

Diocesaan bestuur N.B.C. Pro Maria Bisdom Rotterdam
Mevr.v. Niel
(010) 435 26 57

locatie
plaatsBeauraing (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl