Vandaag is dinsdag 17 september
Prinsjesdag / Heilige Lambertus
 

categorie categorie Lezing
lezing
wanneermaandag 15 maart 2010    Evangelie van 2010-03-15
begintijd20:00 uur
eindtijd21:30 uur
 titelSoeterbeeck: Inleiding door o.a. Notker Wolf
beschrijving

Het Soeterbeeck Programma organiseert regelmatig bijeenkomsten.

De bronnen van het gedachtegoed van abt-primaat Notker Wolf (Lezing)

Datum dinsdag 9 maart 2010
Tijd van 20:00 tot 21:30
Plaats Collegezalencomplex, CC3, Mercatorpad 1, Nijmegen
Organisatie Soeterbeeck Programma
Spreker Prof.dr. Wil Derkse
Beschrijving De Regel van Benedictus als spiegel voor de hedendaagse cultuur
Op 15 maart 2010 geeft Notker Wolf, abt-primaat van de benedictijnen, op uitnodiging van het Soeterbeeck Programma een lezing aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ter introductie in het denken van Notker Wolf verzorgt prof.dr. Wil Derkse, hoogleraar Wetenschap, samenleving en levensbeschouwing aan de Radboud Universiteit, een inleiding over de benedictijnse spiritualiteit als inspiratiebron voor zijn gedachtegoed.

Wil Derkse is oblaat (geassocieerd lid) van de benedictijner St. Willibrordsabdij in Doetinchem, en is auteur van een aantal boeken over de benedictijnse spiritualiteit en de toepassing daarvan in het dagelijks leven, waaronder: Een levensregel voor beginners. Benedictijnse spiritualiteit voor het dagelijks leven (Lannoo, 2000) en Gezegend leven. Benedictijnse richtlijnen voor wie naar goede dagen verlangt (Lannoo, 2007).

De toegang is gratis.

info

www.ru.nl/soeterbeeckprogramma

locatieCollegezalencomplex, CC3, Mercatorpad 1
plaatsNijmegen (Gelderland)
postcode65
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl